Η Sunwoda θα κατασκευάσει άλλο ένα εργοστάσιο μπαταριών 50 GWh στην Κίνα

Ο κινέζος κατασκευαστής μπαταριών Sunwoda Electric Vehicle Battery πιέζει σκληρά για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων παραγωγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου, η Sunwoda θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο με ετήσια δυναμικότητα 50 GWh στην πόλη Yiwu στην κινεζική επαρχία Zhejiang.

Η Sunwoda θα επενδύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στο νέο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων για την παραγωγή κυψελών, μονάδων, συσκευασιών και ολοκληρωμένων συστημάτων μπαταριών για οχήματα και σταθερών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις με αρχική ετήσια ισχύ 30 GWh και άλλες 20 GWh σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Επομένως, η αρχική επένδυση θα είναι περίπου 1,8 δισ. ευρώ, πριν επενδύσει άλλα 1,2 δισ. ευρώ (12,5 και 8,5 δισ. γιουάν) για τη δεύτερη φάση.

Η Sunwoda Electric Vehicle Battery ανακοίνωσε ένα εργοστάσιο μπαταριών 30 GWh με το Dongfeng στο Yichang της επαρχίας Hubei, μόλις πριν από λίγες ημέρες. Τα άλλα εργοστάσια μπαταριών της εταιρείας, με ετήσια δυναμικότητα 30 GWh και 20 GWh, αντίστοιχα, φέρεται να κατασκευάζονται στο Zhuhai (επαρχία Γκουανγκντόνγκ) και στο Shifang (επαρχία Σιτσουάν). Όπως υποδεικνύεται από CN EV Postη Sunwoda έχει ανακοινώσει 14 επενδύσεις από τον Μάρτιο του 2021, συνολικού ύψους 110 δισεκατομμυρίων γιουάν (15,7 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Sunwoda ιδρύθηκε το 2008 και αρχικά ειδικεύτηκε στις μπαταρίες καταναλωτών. Η επιχείρηση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, έτσι το τμήμα EVB (Electric Vehicle Battery) έχει ανακοινώσει πολυάριθμες επενδύσεις.

Το 2021, η Sunwoda μόλις μπήκε στην πρώτη δεκάδα μεταξύ των Κινέζων κατασκευαστών στοιχείων μπαταρίας με μερίδιο αγοράς 1,3% – πίσω από εταιρείες όπως η Farasis Energy, η Eve Energy και η Tafel New Energy. Μέχρι τον Αύγουστο του 2022, η Sunwoda ήρθε στην πέμπτη θέση στην Κίνα με μερίδιο αγοράς 2,88%, ξεπερνώντας όχι μόνο τις Farasis, Eve και Tafel, αλλά και την SVOLT Energy (2,49%). Η CATL (46,8%) προηγείται, ακολουθούμενη από την BYD (21,9%), την CALB (5,62%) και την Gotion High-Tech (4,76%).

Η Sunwoda πραγματοποιεί σχεδόν όλες τις πωλήσεις της στην Κίνα. Στην Ευρώπη, μόνο το Dacia Spring χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταριών Sunwoda και ακόμη και το Dacia είναι μόνο το αδελφό μοντέλο του Renault K-ZE City, το οποίο σχεδιάστηκε για την κινεζική αγορά.

cnevpost.com