Η Sunwoda ανακοινώνει επιπλέον μπαταρία γρήγορης φόρτισης

Ο Κινέζος κατασκευαστής μπαταριών Sunwoda Electric Vehicle Battery παρουσίασε την SFC480, μια μπαταρία ιδιαίτερα γρήγορης φόρτισης που πρόκειται να βγει στη σειρά παραγωγής φέτος.

Οι νέες κυψέλες ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμες για φόρτιση στα 480 kW και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία 700 km, έτσι η Sunwoda. Η μπαταρία SFC480 έχει σχεδιαστεί για έως και 50.000 κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης.

Ο αντιπρόεδρος της Sunwoda, Zhang Yao, πρόσθεσε ότι η εταιρεία βελτιώνει συνεχώς τα υλικά, τη δομή και τις τεχνικές συναρμολόγησης και αναμένει να βελτιώσει τη μέγιστη εμβέλεια στα 1.100 km έως το έτος 2026. Η εταιρεία αναμένει στη συνέχεια η δομή της μπαταρίας να εξελιχθεί σε CTC ( κυψέλη σε πλαίσιο) από το τρέχον CTP (cell-to-pack).

Η Sunwoda ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Nissan το 2020 για την ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς για τα υβριδικά οχήματα e-Power της Nissan.

Έκτοτε, αύξησαν τις τεχνολογικές συνεργασίες με τη βοήθεια του Κινέζου κατασκευαστή EV Geely, ο οποίος ξεκίνησε μια θυγατρική κοινοπραξία μέσω της θυγατρικής τους Jirun Automobile το 2021 για την ανάπτυξη μπαταριών για υβριδικά οχήματα.

Τώρα, η Sunwoda μεταφέρει τις εξελίξεις της στην αγορά, υποστηριζόμενη από δύο νέα εργοστάσια μπαταριών, τα οποία ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος.

gasgoo.com