Η Sungrow Power στοχεύει στη φόρτιση ευρωπαϊκού προορισμού στην Έκθεση EV του Λονδίνου

Sungrow Power

Η χρέωση γίνεται ολοένα και περισσότερο γεωγραφικό και οικονομικό ζήτημα καθώς η ηλεκτροκίνηση μετατοπίζεται από ένα εξειδικευμένο προϊόν στην επιλογή μαζικής μεταφοράς του μέλλοντος. Η Sungrow Power στοχεύει να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση με το Destination Charging και μια βασική αλλά αξιόπιστη σειρά προϊόντων φόρτισης.

***

Κατά τη διάρκεια του London EV Show 2022, ο Sungrow έδωσε πληροφορίες για τη λύση DC. Η φόρτιση στο σπίτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους διαθέτουν γκαράζ ή καθορισμένο χώρο στάθμευσης. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις δεν έχουν κανένα από αυτά. Αυτό είναι που κάνει τη φόρτιση προορισμού, δηλαδή τη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος στη στάση του οδηγού, όπως ένα παντοπωλείο, ένα γυμναστήριο ή το γραφείο, μια καλή λύση για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Ιδιαίτερα για μικρότερες στάσεις έως και μία ώρα, μπορεί να αναπληρωθεί σημαντική ποσότητα φόρτισης μπαταρίας χωρίς να απαιτείται μόνιμη προσωπική λύση φόρτισης. Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την ανάγκη για μεγαλύτερη αποστράγγιση στο δίκτυο μέσω φορτιστών υψηλής ισχύος και της ακριβής υποδομής που τους περιβάλλει.

Sungrow Power

Η έκθεση EV του Λονδίνου είναι η κορυφαία πλατφόρμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για ηλεκτρική οδήγηση. Ο Sungrow ανέλυσε την πραγματική κατάσταση φόρτισης EV και στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα σχετικά με τη διαθέσιμη χωρητικότητα του δικτύου κατά την παρουσίασή τους. Ο Nagla Kirkpatrick, ένας από τους ειδικούς από το Sungrow, εξηγεί ότι εάν όλα τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αντικατασταθούν ξαφνικά με BEV, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαζόταν περίπου το τριπλάσιο της τρέχουσας χωρητικότητας για να τα φορτίσει όλα στα 7 kW. Ενώ η αγορά μπαταριών έχει καλύψει τη ζήτηση, η υποδομή φόρτισης δεν συμβαδίζει ακόμη με τον μεταβαλλόμενο κόσμο της κινητικότητας και ένα έλλειμμα αυτής της κλίμακας δεν θα λυθεί με την τεχνολογία Vehicle-to-Everything (V2X).

Αυτό στοχεύει η Sungrow με τη λύση φορτιστή DC Urban 30 kW. Αν και η χωρητικότητα δεν είναι επαρκής για την πλήρη επαναφόρτιση ενός οχήματος σε λίγα λεπτά, όπως μπορεί να χρειαστεί κάποιος σε ένα HPC σε σταθμό ανάπαυσης αυτοκινητόδρομου, με ένα παράθυρο 1-2 ωρών, τα περισσότερα οχήματα μπορούν να χρεώνουν επαρκή ποσότητα για μια ημερήσια οδήγηση. Για παράδειγμα, ένα Tesla Model 3 μπορεί να φορτίσει για αυτονομία περίπου 200 km μέσα σε μία ώρα σε φορτιστή 30 kW.

Η Sungrow αντιμετώπισε επίσης το ζήτημα της οικονομικής προσιτότητας – οι οικιακούς φορτιστές περιλαμβάνουν εγκατάσταση και υπόκεινται σε αυξανόμενο κόστος ενέργειας, ενώ μια πιο δικτυωμένη λύση θα βοηθούσε στη μείωση ορισμένων από αυτά τα σχετικά κόστη, ειδικά συνδυάζοντάς τα με άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Αυτό θα βοηθούσε επίσης στο ζήτημα της συντήρησης των σταθμών φόρτισης, καθώς το υπάρχον δίκτυο έχει διαπιστωθεί ότι είναι κάπως υποσυντηρημένο σε αρκετές περιπτώσεις, περιορίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες των οδηγών EV να εγκαταλείψουν την περιοχή τους, εάν διαθέτουν οικιακό φορτιστή.

Επί του παρόντος, λιγότερο από το 1% των παντοπωλείων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τις δικές τους θύρες φόρτισης, οι οποίες τείνουν όλες προς τη χαμηλή χωρητικότητα φόρτισης. Με έναν αριθμό 200.000 καταστημάτων, αυτό θα συνεπαγόταν πολλές ώρες φόρτισης, οι οποίες θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμες για όσους δεν έχουν δικό τους γκαράζ ή μόνιμη θέση στάθμευσης, για παράδειγμα. Εμπορικές τοποθεσίες, όπως καταστήματα, κινηματογράφοι ή γυμναστήρια, θα μπορούσαν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την αυξημένη κίνηση, εάν οι οδηγοί είχαν κίνητρο να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους να φορτίζουν στην παρτίδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο Sungrow εκτιμά ότι η απόδοση των επενδύσεων από την προσφορά δωρεάν χρέωσης στους πελάτες θα αντισταθμιζόταν με τόκο, καθώς η χρέωση μεγαλύτερης κλίμακας κοστίζει λιγότερο ανά kW από μια συγκρίσιμη μικρότερη λειτουργία. Μια χρήσιμη παρενέργεια θα ήταν η αξιοποίηση του αντιληπτού οφέλους για τους πελάτες.

Λύση DC

Όσον αφορά τις διεπαφές χρήστη, το IDC30E διαθέτει την πιο πρόσφατη υποδοχή CCS2 συνδεδεμένη σε ένα καλώδιο 5 μέτρων. Υπάρχει έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και είναι δυνατή η τοποθέτηση τόσο στον τοίχο όσο και στον πόλο, καθιστώντας τον νέο σταθμό φόρτισης κατάλληλο για δημόσια χρήση. Η Sungrow παρουσίασε επίσης μια επέκταση στη σειρά προϊόντων φόρτισης από 60 kW σε 180 kW, την οποία σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το επόμενο έτος στην έκθεση Intersolar στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η Sungrow είναι παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο των φωτοβολταϊκών για 25 χρόνια και είναι επίσης σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μετατροπέων στον πλανήτη. Με την πρόοδο του Ομίλου στην ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε έναν μοναδικό σταθμό φόρτισης DC για την Ευρώπη. Το IDC30E έχει σχεδιαστεί για «φόρτιση προορισμού μίας ώρας» – με χαρακτηριστική ισχύ 30 kW με IP65, κάτω από 50 dB και διάρκεια ζωής 10 ετών. Η δεκαετής επέκταση εγγύησης όντως έρχεται με επιπλέον τιμή, ωστόσο είναι η μόνη μακροχρόνια προσφορά στην αγορά, σύμφωνα με τον Sungrow.

Σχετικά με τη φόρτιση Sungrow
Με γνώμονα το όραμα της «Καθαρής ισχύος για όλους» και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη τάση της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ηλεκτροδότησης, η Sungrow έκανε τα πρώτα βήματα ανάπτυξης των δικών της προϊόντων φορτιστή το 2017, με στόχο να είναι η κορυφαία εταιρεία σε ακόμη ένα επιχείρηση ηλεκτρονικών ισχύος. Βασιζόμενη σε 25 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την εφαρμογή ηλεκτρικού εξοπλισμού εξωτερικού χώρου και με βάση τη βαθιά κατανόηση των ηλεκτρονικών ισχύος, η Sungrow Charging ξεκίνησε να λανσάρει μια σειρά λύσεων φόρτισης AC και DC με έμφαση στο λέιζερ στη δημιουργία προϊόντων που είναι αξιόπιστα, αποτελεσματικά και φιλικά προς το χρήστη.

Μάθετε περισσότερα για το Sungrow στο en.sungrowpower.com


Αυτό είναι ένα χορηγούμενο άρθρο και ο πελάτης είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο. Εάν θέλετε να ρωτήσετε για παρόμοιες ευκαιρίες, επικοινωνήστε μέσω advertise@electrive.com.