Η Subaru ετοιμάζεται να λανσάρει το Solterra 2023 στη Βόρεια Αμερική

Στη Βόρεια Αμερική, η Subaru ετοιμάζεται να λανσάρει το Solterra 2023, με τις καναδικές τιμές να ανακοινώνονται καθώς και μια συμφωνία χρέωσης με την EVgo στις ΗΠΑ.

Η Subaru Canada ανακοίνωσε την τιμολόγηση για το Solterra 2023, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας παγκοσμίως διαθέσιμο με μπαταρία. Το Subaru Solterra ξεκινά από 54.295 $ στον Καναδά και πληροί τις προϋποθέσεις για όλες τις ομοσπονδιακές και επαρχιακές εκπτώσεις, όπου ισχύει. Οι τιμές ξεπερνούν τα 62.095 $ για το πακέτο Solterra AWD w/Technology.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το Solterra 2023 λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου 72,8 kWh με αυτονομία έως 360 km και διπλή κίνηση ηλεκτρικών αξόνων 80 kW στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Με έναν φορτιστή CCS1 Combo, είναι δυνατή η γρήγορη φόρτιση AC και 100 kW DC επιπέδου 1 και 2, με τον τελευταίο να μπορεί να αποδίδει έως και 80 τοις εκατό φόρτιση σε πενήντα λεπτά.

Στις ΗΠΑ, η EVgo ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Subaru της Αμερικής για να παρέχει στους αγοραστές του Solterra 2023 πίστωση φόρτισης 400 $ στο δημόσιο δίκτυο γρήγορης φόρτισης EVgo. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση της EVgo να γίνει ο προτιμώμενος συνεργάτης φόρτισης της Subaru. Η νέα συμφωνία επιτρέπει επίσης στους πελάτες που αγοράζουν ή μισθώνουν ένα νέο Subaru Solterra 2023 να επιλέξουν είτε τις προαναφερθείσες πιστώσεις φόρτισης 400 $ με το EVgo είτε μια πίστωση εγκατάστασης οικιακού φορτιστή.

«Η Subaru και η EVgo μοιράζονται τη δέσμευσή τους να προσφέρουν κορυφαίες εμπειρίες πελατών και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Jonathan Levy, Chief Commercial Officer της EVgo. «Είναι φυσικό για την Subaru και την EVgo να προσφέρουν στους οδηγούς Solterra μια βολική και αξιόπιστη εμπειρία φόρτισης στο δίκτυο της EVgo καθώς ξεκινούν το ηλεκτρικό τους ταξίδι».

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία για την EVgo με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η General Motors & EVgo ανακοίνωσαν σχέδια για επέκταση του δικτύου φόρτισης στις ΗΠΑ μόλις τον Ιούλιο. Παρόμοια συμφωνία συνήφθη επίσης με τη Nissan το 2019. Ο πάροχος χρέωσης έχει επίσης συνεργαστεί με πολιτικούς παράγοντες, όπως η πόλη του Πόρτλαντ, στο Μέιν.

newswire.ca, evgo.com