Η STMicroelectronics παρουσιάζει νέες μονάδες ισχύος SiC

Η εταιρεία ημιαγωγών STMicroelectronics παρουσίασε νέες μονάδες ισχύος καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Με πέντε νέες παραλλαγές δομοστοιχείων, στους OEM θα προσφέρονται ευέλικτες επιλογές. Το Hyundai Motor Group είναι ο πρώτος πελάτης στο πλοίο. Οι Κορεάτες χρησιμοποιούν τεχνολογία SiC στο Kia EV6, μεταξύ άλλων.

Οι πέντε μονάδες ισχύος βασίζονται στη λεγόμενη τεχνολογία SiC MOSFET και βρίσκονται ήδη σε παραγωγή, σύμφωνα με την εταιρεία. Υποστηρίζουν μια σειρά από τάσεις λειτουργίας και διατίθενται με διαφορετικές ονομασίες ισχύος. Τα εξαρτήματα είναι εγκατεστημένα σε ένα περίβλημα που θα πρέπει να είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε ηλεκτρικούς κινητήρες. Η STMicroelectronics εμπορεύεται τη νέα σειρά προϊόντων με την ονομασία «Acepack Drive».

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι ημιαγωγοί που χρησιμοποιούνται είναι SiC MOSFET τρίτης γενιάς (“Gen3”). Προορίζονται να παρέχουν «την υψηλότερη πυκνότητα ισχύος και ενεργειακή απόδοση», όπως λέει ο Marco Monti, Πρόεδρος Automotive and Discrete Group της STMicroelectronics. «Οι λύσεις καρβιδίου του πυριτίου της ST θα επιτρέψουν στους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ορίσουν το ρυθμό της ηλεκτροκίνησης στην ανάπτυξη μελλοντικών γενεών ηλεκτρικών οχημάτων».

Η ολλανδική εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στην Ελβετία, αναφέρει ως πελάτη την Hyundai Motor Group. Αντίστοιχα, οι Κορεάτες αποφάσισαν να ενσωματώσουν τις νέες μονάδες ισχύος της STMicroelectronics στην τρέχουσα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων τους E-GMP. Το Kia EV6, μεταξύ άλλων, βασίζεται σε αυτή την πλατφόρμα και αναφέρεται ρητά στο συνοδευτικό δελτίο τύπου ως μοντέλο που θα διαθέτει τις νέες μονάδες.

«Οι μονάδες ισχύος με βάση το SiC-MOSFET της ST είναι η σωστή επιλογή για τους μετατροπείς έλξης μας, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών μας έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα προς τα πιο βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα, αξιοποιώντας τη συνεχή τεχνολογική επένδυση της ST για να είναι ο κορυφαίος παράγοντας ημιαγωγών στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Sang-Cheol Shin, Inverter Engineering Design Team του Hyundai Motor Group.

Η STMicroelectronics ισχυρίζεται ότι έχει ήδη προμηθεύσει εξαρτήματα SiC για περισσότερα από τρία εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής παγκοσμίως. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα με μια πρόσφατα ανακοινωθείσα μονάδα παραγωγής υποστρώματος SiC στην Κατάνια της Ιταλίας. Το εργοστάσιο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2023.

Από τις πέντε νέες μονάδες ισχύος, ο κατασκευαστής λέει ότι οι τρεις είναι σε παραγωγή – συγκεκριμένα οι παραλλαγές 1200 volt που ονομάζονται ADP280120W3, ADP360120W3 και ADP480120W3(-L). Οι δύο άλλες παραλλαγές – οι μονάδες ισχύος 750 volt ADP46075W3 και ADP61075W3 – έχουν προγραμματιστεί να είναι σε πλήρη παραγωγή μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Παρεμπιπτόντως, η STMicroelectronics λειτουργεί και ως συνεργάτης της Renault. Οι δύο πλευρές συνδέονται με στρατηγική συνεργασία από το 2021. Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω επέκταση των επιδόσεων των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων του Ομίλου Renault που βασίζονται στις τεχνολογίες ημιαγωγών ευρείας ζώνης της STMicroelectronics. Ο κατασκευαστής τσιπ ωθεί την κυκλοφορία εξαρτημάτων που βασίζονται σε καινοτόμα υλικά όπως το νιτρίδιο του γαλλίου ή το καρβίδιο του πυριτίου με το σύνθημα Wide Badgap.

newsroom.st.com