Η Stellantis & Infineon ανακοινώνουν τη συνεργασία SiC ημιαγωγών

Η Infineon Technologies και η Stellantis υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης ως το πρώτο βήμα προς μια πιθανή πολυετή συνεργασία προμήθειας ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου (SiC).

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Infineon θα δεσμεύσει παραγωγική ικανότητα και θα προμήθευε αντίστοιχα τσιπ στους άμεσους προμηθευτές Tier 1 της Stellantis για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την επωνυμία Stellantis στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, σύμφωνα με τον κατασκευαστή τσιπ. Σύμφωνα με την Infineon, ο δυνητικός όγκος προμηθειών και η δέσμευση χωρητικότητας ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η Infineon δεν διευκρινίζει πότε θα επιτευχθεί μια συγκεκριμένη συμφωνία πλαίσιο ή μια δεσμευτική συμφωνία αποδοχής.

Αναφέρονται συγκεκριμένα τα μοντέλα CoolSiC Gen2p 1200 V και CoolSiC Gen2p 750 V, τα οποία αποτελούν μέρος των συνομιλιών μεταξύ της Infineon και της Stellantis. Η ενιαία προμήθεια των ημιαγωγών θα ταίριαζε επίσης με τη στρατηγική του Stellantis για τυποποίηση, απλοποίηση και εκσυγχρονισμό των πλατφορμών. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τέσσερις πλατφόρμες STLA για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον, εξυπηρετώντας όλα τα τμήματα, από μικρά αυτοκίνητα μέχρι βαρέως τύπου pickup από τις ΗΠΑ.

Οι ημιαγωγοί από καρβίδιο του πυριτίου είναι ακόμη μικρότεροι και, κυρίως, πιο αποτελεσματικοί από τους ημιαγωγούς με βάση το πυρίτιο. Χάρη στην υψηλότερη απόδοσή τους, όχι μόνο μεταδίδεται περισσότερη ενέργεια, αλλά παράγεται λιγότερη θερμότητα απόβλητης κατά τη διαδικασία – γι’ αυτό, για παράδειγμα, το σύστημα ψύξης μπορεί επίσης να είναι μικρότερο και ελαφρύτερο ως αποτέλεσμα, μειώνοντας περαιτέρω τις ενεργειακές απαιτήσεις στο σύνολο. Σύστημα.

«Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες ισχύος, το καρβίδιο του πυριτίου αυξάνει την εμβέλεια, την απόδοση και τις επιδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Peter Schiefer, Πρόεδρος του τμήματος Automotive της Infineon. «Με την κορυφαία τεχνολογία CoolSiC και τις συνεχείς επενδύσεις στις παραγωγικές μας ικανότητες, είμαστε σε καλή θέση για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικά ισχύος στην ηλεκτροκίνηση».

Στο σημείωμα που συνοδεύει την επιστολή προθέσεων με τον Stellantis, η Infineon εξακολουθεί να δηλώνει ότι ένα νέο εργοστάσιο τεχνολογιών SiC στο Kulim της Μαλαισίας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να υπάρξει επιπλέον παραγωγή στη Γερμανία: Η Infineon ανακοίνωσε επίσης σχέδια για να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο τσιπ στη Δρέσδη της Γερμανίας, για να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγική του ικανότητα 300 χιλιοστών. Προϋπόθεση για την επενδυτική απόφαση, ωστόσο, θα ήταν η «κατάλληλη δημόσια χρηματοδότηση». Το προγραμματισμένο ποσό επένδυσης των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ θα ήταν η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση στην ιστορία της Infineon.

infineon.com (Μνημόνιο Στελλάντη), infineon.com (Επιχειρηματική αναφορά τρίτου τριμήνου ως PDF)