Η SSE Energy ανοίγει τον πρώτο κόμβο εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης

Στη Γλασκώβη της Σκωτίας, η επιχείρηση Ενεργειακών Λύσεων της SSE άνοιξε τον πρώτο της κόμβο φόρτισης υπερταχείας φόρτισης EV. Ο κόμβος αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας για την παράδοση 300 κόμβων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο πρώτος κόμβος έχει έξι θέσεις φόρτισης και βρίσκεται στην οδό Castlebank της Γλασκώβης. Η εταιρεία λέει ότι ο κόμβος θα πρέπει να παρέχει μια αξιόπιστη εγκατάσταση φόρτισης για τους τοπικούς στόλους και τους κατοίκους.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τουλάχιστον 60.000 χρεώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται στον κόμβο κάθε χρόνο. Ο κόμβος της Γλασκώβης τροφοδοτείται από πράσινη ενέργεια και διαθέτει εγκαταστάσεις εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης έως και 150 κιλοβάτ (kW), οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία μπορούν να επαναφέρουν τους οδηγούς στο δρόμο μέσα σε 20 έως 40 λεπτά από τη σύνδεση.

Ο Kevin WelsteadEV Sector Director, SSE Energy Solutions, δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της υποδομής EV κατά μέτωπο, εάν θέλουμε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές που συμφωνήθηκαν στη Γλασκώβη πριν από λιγότερο από ένα χρόνο στο COP26. Το άνοιγμα του πρώτου μας κόμβου εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτό το ταξίδι και εργαζόμαστε γρήγορα για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εύκολα προσβάσιμων σημείων φόρτισης που θα εξυπηρετούν κοινότητες και επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία».

sse.com