Η Sono Motors παρουσιάζει την τελική σειρά σχεδίασης του Sion

Η Sono Motors, που εδρεύει στο Μόναχο, εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών αυτοκινήτων, παρουσίασε τη σειρά σχεδίασης του ηλιακού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Sion. Αυτό αφορά μόνο τη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού – τίποτα δεν έχει αλλάξει στις προδιαγραφές για την τεχνολογία. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Το όχημα που αποκαλύφθηκε σε εκδήλωση στο Μόναχο εξακολουθεί να φορά τη βασική σχεδίαση των πρωτοτύπων που η Sono χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για προώθηση και ανάπτυξη. Το συμπαγές van έφτασε στο τελικό στάδιο σχεδιασμού του καθώς θα κατασκευάζεται σε σειρά από τη Valmet Automotive στη Φινλανδία από το επόμενο έτος.

Τα νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται κυρίως στις λεπτομέρειες: η φωτεινή ζώνη των μπροστινών προβολέων έχει επανασχεδιαστεί και η υποδοχή φόρτωσης τοποθετήθηκε κεντρικά μπροστά και η εισαγωγή αέρα κάτω από αυτήν. Η σχεδίαση του φωτός στο πίσω μέρος έχει επίσης αναθεωρηθεί και η κάμερα οπισθοπορείας έχει ενσωματωθεί στη σχεδίαση.

Το εσωτερικό έχει επίσης προσαρμοστεί για παραγωγή σειρών, όπου η ανεξάρτητη οθόνη infotainment εξακολουθεί να ξεχωρίζει. Το πάνελ με αληθινά βρύα έχει μπει επίσης στο σχέδιο της σειράς.

«Έχουν συμβεί πολλά», λέει η συνιδρυτής Jona Christians. «Αλλά ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει: Τα ηλιακά πάνελ δεν τοποθετούνται μόνο στην οροφή, αλλά και στην πόρτα, στο μπροστινό καπό και στο καπό του πορτμπαγκάζ, για παράδειγμα».

Συνολικά 456 τα λεγόμενα μισά κύτταρα είναι ενσωματωμένα στο σώμα. Ακριβώς σε αυτό το σημείο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αλλαγές μεταξύ της έκθεσης στο Μόναχο και του μεταγενέστερου μοντέλου παραγωγής, προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης των μισών κυττάρων στο σώμα. «Το ίδιο το ηλιακό κύτταρο δεν είναι μια νέα μας εξέλιξη», λένε οι Χριστιανοί. “Όλα τα άλλα, η ενθυλάκωση, η διασύνδεση και το λογισμικό προέρχονται από τη Sono.”

Με τις ηλιακές κυψέλες, θα πρέπει να είναι δυνατή η φόρτιση ηλεκτρικής ενέργειας για 112 χιλιόμετρα την εβδομάδα ή περίπου 5.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Ή 16 χιλιόμετρα την ημέρα. «Αυτό μειώνει πάρα πολύ το λειτουργικό κόστος. Οι πελάτες πρέπει να φορτίζουν το Sion τέσσερις φορές λιγότερο συχνά από τα συγκρίσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», λένε οι Χριστιανοί. «Η λιγότερο συχνή χρέωση όχι μόνο μειώνει το κόστος, αλλά είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα από την άποψη της ευκολίας».

Η ηλιακή ενέργεια και η ισχύς φόρτισης αποθηκεύονται σε μια μπαταρία LFP 54 kWh, η οποία θα παρέχει περίπου 305 χιλιόμετρα εμβέλειας WLTP. Το Sion μπορεί να φορτιστεί με ισχύ έως και 75 kW σε σταθμό γρήγορης φόρτισης, ενώ για φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος έχει εγκατασταθεί ένας αμφίδρομος ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW. Η αναμενόμενη τιμή λιανικής είναι 25.125 ευρώ καθαρά, ή 29.899 ευρώ μεικτά στη Γερμανία.

Στο επόμενο βήμα, θα κατασκευαστούν τώρα 37 παραδείγματα της σχεδίασης της σειράς, συμπεριλαμβανομένων 16 λειτουργικών αυτοκινήτων για δοκιμές συντονισμού και επικύρωσης και 21 αμαξωμάτων για διάφορες δοκιμές φορτίου και σύγκρουσης.

Μια δεσμευτική συμφωνία έχει πλέον υπογραφεί με τον κατασκευαστή συμβολαίου Valmet. «Ήδη, οι μηχανικοί από το Sono και το Valmet κάθονται μαζί για να προετοιμαστούν για την παραγωγή», λέει η Jona Christians.

Με την ιδέα της ενσωμάτωσης ηλιακών κυψελών σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η Sono Motors εξακολουθεί να βλέπει τον εαυτό της σε καλή θέση. «Υπάρχουν δύο μεγάλες τάσεις που ευνοούν την ηλιακή ενέργεια στα αυτοκίνητα. Η Solar έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά, σε απόδοση και τιμές. Η ηλιακή ενέργεια είναι μια από τις φθηνότερες μορφές ενέργειας που έχουμε στον πλανήτη», λέει ο άλλος συνιδρυτής Laurin Hahn. «Ο δεύτερος λόγος είναι η ηλεκτροκίνηση, η οποία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια – τόσο στην τεχνολογία μπαταριών όσο και στην αποδοχή των πελατών».

Η τομή μεταξύ αυτών των δύο τάσεων είναι το «γλυκό σημείο που βλέπουμε για τη Sono Motors», λέει ο Hahn. Γι’ αυτό η εταιρεία βασίζεται πλέον σε δύο πυλώνες – τη δική της επιχείρηση οχημάτων με τη Sion και το τμήμα ηλιακής τεχνολογίας της, που στοχεύει στην ενσωμάτωση ηλιακών συστημάτων σε όλα τα είδη οχημάτων. Αυτά δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητα οχήματα: Εκτός από τη σειρά παραγωγής Sion, η Sono Motors παρουσίασε ένα κιτ ηλιακού λεωφορείου στο Μόναχο. Αυτό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στην οροφή των λεωφορείων ντίζελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τους βοηθητικούς καταναλωτές και έτσι τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Αναφορά από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email