Η Sono θα προμηθεύεται περισσότερα εξαρτήματα από την Continental

Η Sono Motors, με έδρα το Μόναχο, εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών αυτοκινήτων, επέκτεινε τη συνεργασία της με την Continental. Τα οχήματα για την τρέχουσα επικύρωση σειράς του Sion πρόκειται να χρησιμοποιούν επιπλέον εξαρτήματα από τον προμηθευτή από το Ανόβερο, που περιβάλλουν επίσης την μπαταρία του οχήματος.

Για την ακρίβεια, τα οχήματα για επικύρωση σειράς είναι εξοπλισμένα με σύστημα υποβοήθησης οδηγού και λαμβάνουν λογισμικό για τον έλεγχο της ροπής, τον έλεγχο του κλίματος και την ενέργεια, τη φόρτιση και τη θερμική διαχείριση της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με την εκκίνηση, το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) της Continental θα περιλαμβάνεται στάνταρ σε κάθε Sion. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο και ο προμηθευτής μιλούν για ένα σύστημα «ασφαλές στο μέλλον» που, από προοπτική, «όχι μόνο θα κάνει την οδήγηση στη Sion πιο ασφαλή και πιο άνετη, αλλά θα διασφαλίσει επίσης ότι η Sion συμμορφώνεται με τον επερχόμενο αυστηρότερο δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. κανονισμούς ασφαλείας (GSR)».

Η Continental και η Sono Motors έχουν αναπτύξει από κοινού το λογισμικό για την άνεση και τον έλεγχο του κλίματος καθώς και την ενεργειακή, το επίπεδο φόρτισης και τη θερμική διαχείριση του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας, η Continental θα παρέχει επίσης έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως παθητική πρόσβαση και σύστημα έξυπνης εισόδου για τα οχήματα επικύρωσης παραγωγής.

Η συνεργασία της Sono Motors με την Continental ξεκίνησε το 2018 με εργασίες σε εξαρτήματα όπως το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης, το λογισμικό της μονάδας ελέγχου οχήματος και η μονάδα ελέγχου αερόσακου. «Η επέκταση της συνεργασίας μας σε άλλους τομείς, όπως το ADAS και η συνδεσιμότητα, όχι μόνο μας βοηθά να σημειώσουμε ταχεία και αποφασιστική πρόοδο στην ανάπτυξη, αλλά μας δίνει επίσης εμπιστοσύνη ότι θα παρέχουμε τεχνολογία αποδεδειγμένης ποιότητας στους πελάτες μας», λέει ο Laurin Hahn, συνεργάτης -ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sono Motors.

Όπως αναφέρθηκε, η παραγωγή σειρών στον Φινλανδό κατασκευαστή συμβολαίου Valmet έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023, μια δήλωση που επαναλαμβάνεται και στην τρέχουσα ανακοίνωση. Επιπλέον, η Sono δηλώνει ότι η τιμή για το Sion θα πρέπει να είναι «περίπου 25.000 ευρώ καθαρά» – δηλαδή 29.750 ευρώ μεικτά. Η Sono παρουσίασε το μοντέλο παραγωγής με μπαταρία LFP 54 kWh και 456 ηλιακά ημικύτταρα ενσωματωμένα στο αμάξωμα το καλοκαίρι. Τότε αναφέρθηκε η αναμενόμενη τιμή εκτόξευσης των 29.899 ευρώ μεικτά στη Γερμανία.

sonomotors.com, continental.com