Η Solithor δημιουργεί κέντρο μπαταριών στερεάς κατάστασης στο Βέλγιο

Η εταιρεία ανάπτυξης μπαταριών Solithor θέλει να εντοπίσει το ευρωπαϊκό της κέντρο ικανοτήτων για μπαταρίες στερεάς κατάστασης στο Βέλγιο. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει υπογράψει δεκαετές συμβόλαιο με την Punch Powertrain για να αποκτήσει πρόσβαση σε εργοστάσιο 3.000m² στο Sint-Truiden.

Πριν από το τέλος του επόμενου έτους, η Solithor – στη δική της ορθογραφία, το SOLITHOR για να τονίσει τόσο το «Sol» για στερεό και το «Li» για το λίθιο) σχεδιάζει να ξεκινήσει την προπαραγωγή της τεχνολογίας στερεάς κατάστασης. Η κατάληψη του χώρου έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2023. Για τον χώρο δοκιμών και παραγωγής, η Solithor ανέθεσε στους ειδικούς Munters να κατασκευάσουν ένα στεγνωτήριο 400 τετραγωνικών μέτρων. Η παραγγελία είναι αξίας «μερικών εκατομμυρίων ευρώ».

Μέσα σε τρία χρόνια, η εταιρεία θέλει να επεκτείνει την παραγωγή της σε σημείο όπου ολόκληρες μονάδες και συστήματα μπαταριών μπορούν να κατασκευαστούν εκεί ως proof-of-concept καθώς και «πρωτότυπες μπαταρίες για κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και τον τομέα της αεροπορίας».

«Η SOLiTHOR μπορεί τώρα να προχωρήσει γρήγορα για να αναβαθμίσει την παραγωγή και την κατασκευή των μπαταριών λιθίου στερεάς κατάστασης με την υποστήριξη των επενδυτών μας», λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Huw Hampson-Jones. Σημαίνει να προχωρήσουμε προς την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας συστημάτων κυψελών και μπαταριών μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όχι μόνο για το Βέλγιο, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά και σημαίνει ότι είναι λιγότερο εξαρτημένο από την Ασία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Punch Powertrain είναι ένας Βέλγος κατασκευαστής κιβωτίων ταχυτήτων που αναπτύσσει και κατασκευάζει επίσης κιβώτια ταχυτήτων για υβριδικά οχήματα μαζί με τη Stellantis, μεταξύ άλλων.

solithor.com