Η Solaris αποκαλύπτει το τεράστιο πάρκο φόρτισης έτοιμο για V2G

+ Premium

Η Solaris μας δίνει μια εικόνα για το εργοστάσιό της στο Bolechowo κοντά στο Πόζναν, όπου ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρονικών λεωφορείων της Πολωνίας εγκαινίασε πρόσφατα ένα πάρκο φόρτισης λεωφορείων. Η Solaris εξόπλισε τον τεράστιο κόμβο φόρτισης με συστήματα τριών κατασκευαστών που υποστηρίζουν αμφίδρομη φόρτιση – για πρώτη φορά στην Πολωνία.

Η Solaris ανακοίνωσε το πάρκο φόρτισης 5.000 τ.μ. στο Bolechowo τον Νοέμβριο του 2021 και είχε ήδη ξεκαθαρίσει τότε ότι αυτό θα ήταν φιλόδοξο.

Τοποθετημένη κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, η νέα εγκατάσταση επιτρέπει τη φόρτιση και εκφόρτιση οχημάτων Solaris και τις δοκιμές της εταιρείας, αλλά και σκοπούς επίδειξης για να «ανταποκριθεί ακριβώς στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά λεωφορεία από τους Ευρωπαίους φορείς», είπε τότε ο Solaris.

Διατίθενται οκτώ θέσεις στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στεγασμένων, ενώ διατίθεται τμήμα του δικτύου τρόλεϊ.

Ενώ η Solaris δεν είχε αποκαλύψει τους κατασκευαστές της τεχνολογίας φόρτισης όταν ανακοίνωσε το Charging Park πέρυσι, τώρα αποκαλύφθηκαν: Medcom, Ekoenergetyka και ABB. Χρησιμοποιώντας τις λύσεις της που βασίζονται σε βύσματα και παντογράφους, η πολωνική εταιρεία θέλει να δοκιμάσει διάφορα συστήματα φόρτισης μπαταριών και να προετοιμάσει προσφορές προσαρμοσμένες στις διαφορετικές ανάγκες της αγοράς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα φόρτισης από τον Πολωνό κατασκευαστή Medcom αποτελείται από δύο ανεξάρτητους φορτιστές plug-in χωρητικότητας 150 kW, ο καθένας με δυνατότητα V2G. Είναι η πρώτη εγκατάσταση σε πολωνικό έδαφος «και είναι επίσης μια από τις πρώτες του είδους της στην Ευρώπη», αναφέρει η Solaris. Μέχρι στιγμής, η Medcom φέρεται να έχει λάβει παραγγελίες για τέτοια συστήματα φόρτισης αποκλειστικά από την Ιαπωνία.

Η δεύτερη λύση φόρτισης στο πάρκο φόρτισης του εργοστασίου προέρχεται από Ekoenergetyka. Το set-up διαθέτει οκτώ σημεία φόρτισης των 150 έως 600 kW το καθένα, τα οποία μπορούν να φορτίσουν τρία οχήματα ταυτόχρονα. Επί του παρόντος, ο κατασκευαστής λέει ότι ο φορτιστής είναι εξοπλισμένος με παντογράφους συμβατούς με όλους τους τύπους φορτιστών γενικής χρήσης που χρησιμοποιεί η Solaris. Συγκεκριμένα, η εταιρεία χρησιμοποιεί ανεστραμμένους παντογράφους, συμβατικούς παντογράφους και το λεγόμενο σύστημα Ride&Charge. Επιπλέον, ο φορτιστής διαθέτει τρεις συνδέσεις για σύνδεση, εκ των οποίων μία με έως 300 kW και δύο με έως 150 kW. Η Solaris πειραματίζεται επίσης με το V2G για τη λύση Ekoenergetyka.

Ως τρίτο σύστημα φόρτισης, η Solaris παρουσιάζει ένα ΥΦΑΔΙ συσκευή με τέσσερα σημεία φόρτισης και συνολική ισχύ 360 kW. Εδώ, δύο λεωφορεία μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα με χωρητικότητα έως 150 kW. Σύντομα, θα είναι επίσης δυνατή η φόρτιση ενός λεωφορείου με ισχύ έως και 360 kW μέσω παντογράφου. Κατ ‘αρχήν, οι διαδικασίες φόρτισης μέσω βύσματος και συμβατικών και ανεστραμμένων παντογράφων είναι δυνατές με τη συσκευή.

Η λειτουργία του πάρκου ελέγχεται μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης και παρακολούθησης. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Solaris, η οροφή της εγκατάστασης είναι εξοπλισμένη με ένα εκτεταμένο φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο αυξάνει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ημερήσια κατανάλωση ενέργειας του εργοστασίου.

Ένα πολύ μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα είναι επίσης ενθρονισμένο σε μια νέα αποθήκη Solaris. Με έκταση 10.000 τ.μ. και ονομάζεται Warehouse Hall, η νέα εγκατάσταση διαδραματίζει «κλειδί ρόλο» στην αλυσίδα εφοδιασμού των εξαρτημάτων και των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή λεωφορείων και τρόλεϊ Solaris, έτσι ο κατασκευαστής. Η εγκατάσταση αποθήκευσης κατασκευάστηκε κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής και η ενισχυμένη οροφή της στεγάζει 572 φωτοβολταϊκά στοιχεία ισχύος 260 kWp. Η Solaris σχεδιάζει επίσης να εξοπλίσει και άλλα κτίρια με ηλιακές εγκαταστάσεις στο μέλλον.

Η Solaris είναι ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών λεωφορείων και παραδίδει αρκετές εκατοντάδες ηλεκτρικά λεωφορεία σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο. «Αυτή η επένδυση στο δικό μας Charging Park – μια ενιαία κεντρική τοποθεσία για τη φόρτιση ηλεκτρονικών λεωφορείων – σηματοδοτεί ένα φυσικό βήμα στη δυναμική ανάπτυξη της σειράς μηδενικών εκπομπών ρύπων της Solaris», αναφέρει η εταιρεία. Η δυνατότητα δοκιμής διαφορετικών λύσεων επιτρέπει στη Solaris να «παρέχει μια προσαρμοσμένη απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση των ευρωπαϊκών μεταφορέων για ηλεκτρικά λεωφορεία».

Η έκρηξη των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη συνεχίζεται, όπως δείχνει μια ματιά στα στοιχεία εγγραφής λεωφορείων του 2021. Μετά από 2.210 ηλεκτρικά λεωφορεία το 2020, άλλα 3.282 ηλεκτρικά λεωφορεία (σε κάθε περίπτωση εξαιρουμένων των τρόλεϊ) ταξινομήθηκαν πρόσφατα το 2021.

>> Αναφορά από την Cora Werwitzke. επιμέλεια και μετάφραση Nora Manthey.

solarisbus.com, ekoenergetyka.com.pl