Η Smart ανακοινώνει την έκδοση του #1 που έχει ρυθμιστεί με Brabus

Το πλήρως ηλεκτρικό Smart #1, το οποίο παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, έχει βελτιωθεί από την εταιρεία βελτιστοποίησης Brabus. Στόχος δεν είναι μόνο η βελτίωση της εμφάνισης του αυτοκινήτου, αλλά και η αύξηση της απόδοσής του.

Ενώ η Smart αναφέρει μόνο τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του κιτ Brabus στην ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το Brabus-tuned Smart #1 θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για έως και 324 kW τετρακίνησης. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 26 Αυγούστου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Chengdu στην Κίνα.

Ωστόσο, η ίδια η Smart υπαινίσσεται ότι η ισχύς θα αυξηθεί – ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία. «Το έξυπνο #1 BRABUS επαναπροσδιορίζει την εμπειρία οδήγησης αστικής απόδοσης για την εποχή της ηλεκτροκίνησης», λέει η Mandy Zhang, αντιπρόεδρος παγκόσμιων πωλήσεων, μάρκετινγκ και μεταπωλήσεων Smart Automobiles. «Ξαναχτίζουμε το κοινό μας όραμα για το αυτοκίνητο αστικής απόδοσης από την αρχή και ανυπομονούμε να δούμε τις αντιδράσεις των πελατών όταν βλέπουν την επιθετική σχεδίαση που ενισχύεται από την BRABUS και αισθάνονται τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας».

Όπως φαίνεται οπτικά, το Smart #1 έχει ελάχιστη σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Smart. Το #1 βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely. Με μέγεθος μπαταρίας 66 kWh και κίνηση στους πίσω τροχούς 200 kW, το #1 ξεπερνά σημαντικά τα προηγούμενα ηλεκτρικά Smart. Ωστόσο, το ηλεκτρικό SUV μήκους 4,27 μέτρων είναι επίσης ένα πλήρες συμπαγές μοντέλο και όχι ένα μικρό αυτοκίνητο.

Η σύνδεση μεταξύ Smart και Brabus, η οποία έγινε γνωστή ως δέκτης Mercedes, χρονολογείται από την εποχή της Daimler της Smart – ακόμη και τότε υπήρχαν παρακλάδια της Brabus των μοντέλων Smart με κινητήρες εσωτερικής καύσης και επίσης για το Smart EQ. Ακόμη και μετά τη μετακίνηση της Smart στην κοινοπραξία με την Geely, η επαφή με την Brabus προφανώς παρέμεινε στενή.

«Τα τελευταία 20 χρόνια, η smart και η BRABUS συνδημιούργησαν έναν αστικό μύθο υψηλών επιδόσεων και κέρδισαν τις καρδιές αμέτρητων λάτρεις των αυτοκινήτων επιδόσεων», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Brabus, Constantin Buschmann. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας δύο δεκαετιών με την smart στην εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Το Smart #1 Brabus είναι ένα άλλο παράδειγμα ότι το tuning forge αλλάζει επίσης. Μόλις πρόσφατα η Brabus παρουσίασε ένα κιτ συντονισμού για τη Mercedes EQS. Η εστίαση δεν ήταν στις επιδόσεις, αλλά μάλλον στην περαιτέρω βελτίωση της αεροδυναμικής και της απόδοσης του ηλεκτρικού σεντάν.

insideevs.com, smart.com