Η Skoda προσθέτει το μοντέλο RS στη σειρά Enyaq

Η Skoda επέκτεινε τη σειρά Enyaq με την προσθήκη του κορυφαίου RS iV. Όπως το αδελφό του μοντέλο coupé, το Enyaq RS iV προσφέρει επίσης ηλεκτρική κίνηση με δύο κινητήρες, τετρακίνηση και ισχύ συστήματος 220 kW.

Ενώ το Enyaq Coupé παρουσιάστηκε επίσης ως μοντέλο RS με την πιο ισχυρή κίνηση MEB απευθείας κατά την αποκάλυψή του στα τέλη Ιανουαρίου 2022, το Enyaq προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο με την τετρακίνητη έκδοση 195 kW. Τα μοντέλα τετρακίνησης είναι πανομοιότυπα όσον αφορά την μπαταρία, η οποία έχει χρησιμοποιήσιμο ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh. Ωστόσο, τα μοντέλα τετρακίνησης χρησιμοποιούν στοιχεία από διαφορετικό προμηθευτή από την μπαταρία του μοντέλου με κίνηση στους πίσω τροχούς των 150 kW, το οποίο έχει επίσης χωρητικότητα 77 kWh – η διαδικασία φόρτισης από δέκα έως 80 τοις εκατό διαρκεί λίγο μακρύτερο στα μοντέλα τετρακίνησης. Με μέγιστη ισχύ 135 kW, η τυπική διαδικασία φόρτισης διαρκεί 36 λεπτά.

Με ισχύ συστήματος 220 kW και ροπή 460 Nm, το Enyaq RS iV θα πρέπει να μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Όπως και στο coupé, η τελική ταχύτητα των 180 km/h είναι ακριβώς 20 km/h υψηλότερη από τα άλλα μοντέλα MEB. Παρά αυτή την απόδοση, «περισσότερα από 500 χιλιόμετρα» λέγεται ότι είναι δυνατά στον κύκλο WLTP. Επιπλέον, το Enyaq RS iV διαθέτει στάνταρ σπορ ανάρτηση και διαθέτει ζάντες 20 ιντσών – οι 21 ιντσών είναι προαιρετικές.

Όπως όλα τα μοντέλα Enyaq, η νέα παράρτημα RS θα κατασκευαστεί στο Mlada Boleslav. Σύμφωνα με τη Skoda, το 100.000ο παράδειγμα της σειράς Enyaq πρόκειται να βγει από τη γραμμή παραγωγής «τις επόμενες ημέρες». Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι η ζήτηση ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από τη διαθέσιμη παραγωγική ικανότητα εδώ και μήνες – τόσο πολύ που έχουν ήδη αναφερθεί ότι το Enyaq θα εξαντληθεί μέχρι το 2024. Πότε και σε ποιους αριθμούς θα φτάσει το Enyaq RS iV – και σε ποια τιμή – είναι ακόμα ανοιχτό.

skoda-storyboard.com