Η SK Signet σχεδιάζει το πρώτο εργοστάσιο των ΗΠΑ για την παραγωγή φορτιστών EV

Η SK Signet, που ανήκει στον όμιλο SK Group της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι θέλει να επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα παράγει 10.000 φορτιστές ετησίως και αναφέρεται στις πολιτικές χρηματοδότησης των ΗΠΑ που είναι καθοριστικές για την άφιξη στο Τέξας.

Αυτά είναι, φυσικά, ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού και το πρόγραμμα Εθνικής Υποδομής Ηλεκτρικών Οχημάτων (NEVI) που έχουν εκπονηθεί για την υποχώρηση της τοπικής υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η παραγωγή της SK Signet στο Τέξας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023 με ετήσια χωρητικότητα 10.000 φορτιστών. Αυτό πρόκειται να διπλασιαστεί σε 20.000 μονάδες σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο ιδιοκτήτης της SK Signet, η SK Group δήλωσε ότι τελικά θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια στην εγκατάσταση για να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση επαναφόρτισης από τους ιδιοκτήτες EV στην περιοχή.

Ο πρόδρομος του κλάδου Signet της SK, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022, είναι ο νοτιοκορεάτης πάροχος υποδομής φόρτισης Signet EV, τον οποίο η SK απέκτησε τον Απρίλιο του 2021, προσφέρει φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, εστιάζοντας σε γρήγορες και εξαιρετικά γρήγορες λύσεις. Η SK Signet έχει πουλήσει περισσότερους από 20.000 σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 4.000 στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κυκλοφόρησε πρόσφατα και αύξησε τις επιδοτήσεις, όλες υπό την προϋπόθεση ότι θα κατασκευαστούν (ή θα συγκεντρωθούν) στην Αμερική. Στο πλαίσιο του NEVI, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει κίνητρα αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση ενός δικτύου 500.000 σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων σταθμών ταχείας φόρτισης σε διαστήματα μέγιστων 50 μιλίων (80 χλμ) στους αυτοκινητόδρομους.

Εκτός από τη SK, το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλοι κατασκευαστές. Η Tritium της Αυστραλίας έχει ήδη κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής φορτιστών EV στις ΗΠΑ με την έγκριση του Λευκού Οίκου. Η ισπανική Wallbox Chargers και η ελβετική ABB έχουν επίσης ανακοινώσει παρόμοια σχέδια. Ο Bob Stojanovic, Αντιπρόεδρος της ABB E-Mobility North America, θεωρεί τη νέα τοποθεσία στη Νότια Καρολίνα ως ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία οδηγεί την ηλεκτροκίνηση στις ΗΠΑ «με υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης EV». «Η ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, καθώς 18 εκατομμύρια EVs αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους των ΗΠΑ έως το 2030. Η επέκταση των παραγωγικών μας εργασιών στις ΗΠΑ θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να συμβάλει στην προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικά οχήματα από ιδιωτικά οχήματα μέχρι δημόσια μέσα μεταφοράς και στόλους», είπε.

Η SK Signet δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις εγκαταστάσεις στο Τέξας, αλλά έχει ήδη δημιουργήσει έδρα στο Tysons της Βιρτζίνια.

businesskorea.co.kr, just-auto.com