Η SK Signet επιβεβαιώνει την τοποθεσία στο Τέξας για το εργοστάσιο φορτιστών στις ΗΠΑ

Η SK Signet, η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού φόρτισης EV εντός του ομίλου SK της Νότιας Κορέας, πρόσθεσε λεπτομέρειες στα σχέδια επέκτασής της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το Τέξας ως την τοποθεσία για το πρώτο της εργοστάσιο στη Βόρεια Αμερική και δημοσίευσε περαιτέρω στόχους.

Η θυγατρική της SK επέλεξε την πόλη Plano, κοντά στο Ντάλας, για να φιλοξενήσει την εγκατάσταση που καλύπτει 136.200 τετραγωνικά πόδια (περίπου 12.653 τ.μ.) μόλις ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023. Αυτή η επιβεβαίωση ακολουθεί προηγούμενες ανακοινώσεις της SK που σχεδιάζει να παράγει εξοπλισμό ταχείας φόρτισης στη Βόρεια Αμερική σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές πολιτικές χρηματοδότησης.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του Τέξας, η εταιρεία δημοσίευσε επίσης λεπτομέρειες όπως η δημιουργία 183 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με την SK Signet, οι εργαζόμενοι θα παράγουν εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές και ηλεκτρικά ντουλάπια που προσφέρουν ισχύ άνω των 350 kW. Ξεκινώντας με 10.000 φορτιστές, όπως αναφέρθηκε, η SK πρόσθεσε τώρα ότι αναμένει ότι ο ιστότοπος θα έχει συνολική χωρητικότητα 20.000 μονάδων μέχρι το 2026.

Εκτός από την κατασκευή φορτιστών EV, οι εγκαταστάσεις της SK Signet στο Τέξας θα στεγάζουν έρευνα και ανάπτυξη, θα διεξάγουν δοκιμές φορτιστών με αυτοκινητοβιομηχανίες και θα κατασκευάζουν τις εν λόγω μονάδες ισχύος. Το τελευταίο θα βοηθήσει τους πελάτες να προσαρμόσουν το μέγεθος και την ισχύ των φορτιστών τους, οπότε το SK. Η εταιρεία αναφέρει το «Active Power Sharing» για να προσφέρει πιο αποτελεσματική φόρτιση σε πολλά EV.

Η SK Signet σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί στενά με κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους για την πρόσληψη και εκπαίδευση εργαζομένων.

Ο Seung-June (SJ) Oh, Πρόεδρος SK Signet America, δήλωσε ότι είναι «ευγνώμονες για τις συνεργασίες με ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους, ιδιαίτερα εκείνους που εκπροσωπούν την πόλη του Plano του Τέξας, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει και καθοδηγήσει την επέκτασή μας στην αγορά των ΗΠΑ .»

Ο δήμαρχος του Plano, John Muns, πρόσθεσε ότι η τεχνολογία της SK είναι «η τέλεια εφαρμογή για την επιχειρηματική μας κοινότητα».

Η SK Signet είναι μια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου SK στις Η.Π.Α. Η SK On φέρεται να έχει πραγματοποιήσει μια επένδυση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γεωργία για δύο εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών. Ακολούθησε ένα συμβόλαιο προμήθειας λιθίου με τη Χιλή το φθινόπωρο, όπως αναφέρθηκε και υπό τον δηλωμένο στόχο ότι αυτό θα «ενίσχυε περαιτέρω την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας για κρίσιμα υλικά μπαταριών για την αντιμετώπιση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ» δεδομένου ότι η Χιλή έχει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού και το πρόγραμμα Εθνικής Υποδομής Ηλεκτρικών Οχημάτων (NEVI) που εισήχθη από την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις επιδοτούν τοπικά κατασκευασμένες υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο του NEVI, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει κίνητρα αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση ενός δικτύου 500.000 σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων σταθμών ταχείας φόρτισης σε διαστήματα 50 μιλίων (80 χλμ) σε αυτοκινητόδρομους. Ωστόσο, η υπόσχεση χρηματοδότησης περιλαμβάνει τη ζήτηση για την προέλευση ή τη συναρμολόγηση της πλειοψηφίας των εξαρτημάτων στη Βόρεια Αμερική.

prnewswire.com