Η SK On κλείνει συμφωνία με την Urbix για την ανάπτυξη ανόδου

Ο κατασκευαστής στοιχείων μπαταρίας SK On ένωσε τις δυνάμεις του με τον αμερικανικό επεξεργαστή γραφίτη Urbix για την ανάπτυξη υλικών ανόδου για τις μπαταρίες του. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ενδιαφέρεται για καινοτόμα υλικά και για την εξασφάλιση της αλυσίδας εφοδιασμού της στις ΗΠΑ.

Εάν η συνεργασία με την Urbix επεκταθεί με επιτυχία, η SK On μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού ανόδου στη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, αυτή τη φορά, η κορεατική εταιρεία είπε ανοιχτά ότι εποφθαλμιούσε τις επιδοτήσεις βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) της αμερικανικής κυβέρνησης με τη συμφωνία. Ο IRA απαιτεί τα υλικά να προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ για ηλεκτρικά οχήματα για να είναι επιλέξιμα για ομοσπονδιακές επιδοτήσεις.

Όσον αφορά τις πραγματικές κυψέλες, η SK On δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά χρησιμοποίησε γενικούς όρους λέγοντας ότι στόχος ήταν να αναπτυχθούν «περιβαλλοντικά υπεύθυνα, υψηλής απόδοσης υλικά ανόδου προσαρμοσμένα για μπαταρίες SK On».

Στο επίκεντρο, ωστόσο, φαίνεται να είναι η περιβαλλοντική αξιοπιστία που φέρνει στο τραπέζι η Urbix. Σύμφωνα με το SK On, η Urbix είναι γνωστή για την ανακύκλωση του 70 τοις εκατό των χημικών ουσιών χωρίς τη χρήση υδροφθορικού οξέος και υδροχλωρίου στη διαδικασία διύλισης. Με αυτόν τον τρόπο, η SK On αναμένει «να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της ως κορυφαίος κατασκευαστής βιώσιμων μπαταριών». Έτσι, η ανάπτυξη των νέων υλικών ανόδου μπορεί να αφορά περισσότερο το αποτύπωμά τους στην παραγωγή παρά με την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας ή την ισχύ φόρτισης στο επίπεδο της μπαταρίας.

Η SK On κατασκευάζει πολλά μεγάλα εργοστάσια μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Urbix, με έδρα τη Μέσα της Αριζόνα, ολοκληρώνει επί του παρόντος την κατασκευή και θέση σε λειτουργία του εργοστασίου επίδειξης 1.000 τόνων ετησίως και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στους 28.500 τόνους ετησίως έως το 2025.

Η SK On διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής κυψελών μπαταρίας στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, από την οποία προμηθεύει τη VW για την αμερικανική παραγωγή του ID.4 και τη Ford για το F-150 Lightning, μεταξύ άλλων. Μαζί με τη Ford, τρία ακόμη εργοστάσια μπαταριών με 43 GWh, το καθένα είναι υπό κατασκευή (στο Κεντάκι και το Τενεσί) υπό τη σημαία της κοινοπραξίας BlueOval SK. Τον Δεκέμβριο, η SK On ανακοίνωσε την κατασκευή ενός άλλου εργοστασίου μπαταριών στη Γεωργία μαζί με τη Hyundai. Έτσι δεν υπάρχει έλλειψη πιθανών χρήσεων για τα υλικά ανόδου.

«Αυτή η συμφωνία έχει νόημα για την αύξηση της δυνατότητας εξασφάλισης οικολογικών και υψηλής απόδοσης ενεργών υλικών ανόδου για χρήση στα εργοστάσια της SK On στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Sun Heeyoung, Αντιπρόεδρος της SK On, αρμόδιος για την προηγμένη έρευνα. “Το SK On θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη υλικών ανόδου που μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της μπαταρίας.”

«Η συνεργασία με έναν τόσο διάσημο κατασκευαστή μπαταριών σημαίνει ότι μπορούμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες παραγωγής μας και να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την προμήθεια γραφίτη», δήλωσε ο Nico Cuevas, Διευθύνων Σύμβουλος της Urbix. «Χρησιμοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες της Urbix, μπορούμε να μεταφέρουμε περισσότερο την τελειοποίηση και την παραγωγή γραφίτη ποιότητας μπαταρίας στις ΗΠΑ, μια αποστολή στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι».

Πρόσθετη αναφορά από τον Sebastian Schaal.

skinnonews.com