Η Siro εγκαινιάζει δοκιμαστική παραγωγή μπαταριών EV στην Τουρκία

Η Siro, η κοινοπραξία μπαταριών που ιδρύθηκε πέρυσι από τον κινεζικό κατασκευαστή μπαταριών Farasis Energy και τον τουρκικό κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Togg, ξεκίνησε τη δοκιμαστική παραγωγή μπαταριών στο Gemlik της Τουρκίας.

Όπως αναφέρθηκε, οι πρώτες δοκιμαστικές μονάδες του ηλεκτρικού SUV της Togg βγαίνουν επίσης από τη γραμμή παραγωγής στο Gemlik εδώ και λίγες ημέρες. Η σειρά παραγωγής μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Τουρκία στις αρχές του 2023. Στην αρχή, οι πωλήσεις προγραμματίζονται μόνο στην Τουρκία, αλλά προβλέπεται εξαγωγή σε άλλες χώρες.

Όπως αναφέρθηκε, η Siro είναι μια κοινοπραξία 50:50 μεταξύ της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του κινεζικού κατασκευαστή κυψελών μπαταριών. Όταν ιδρύθηκε η εταιρεία τον Νοέμβριο του 2021, είχε ήδη δηλωθεί ότι το εργοστάσιο μπαταριών θα τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Παρά το δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, αυτό φαίνεται πλέον να έχει επιτευχθεί.

Αλλά: όπως ήταν ήδη γνωστό, αρχικά θα είναι μόνο θέμα συναρμολόγησης παρεχόμενων μονάδων και πακέτων μπαταριών, οι οποίες στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στα οχήματα Togg στο Gemlik. Μόνο σε ένα περαιτέρω βήμα σχεδιάζεται η παραγωγή κυττάρων στο Siro.

Το ηλεκτρικό SUV της Togg πρόκειται να κυκλοφορήσει με δύο επιλογές μπαταρίας – μία για τυπική αυτονομία 300 χιλιομέτρων και μια μεγαλύτερη μπαταρία για 500 χιλιόμετρα. Ο Togg δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για τα κύτταρα.

postsen.com