Η Siemens θα παρέχει φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Σαουδική Αραβία

Η Siemens έλαβε παραγγελία για την προμήθεια σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα για το προγραμματισμένο δίκτυο φόρτισης της Electromin στη Σαουδική Αραβία. Αυτό περιλαμβάνει τους εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές Sicharge D που χρησιμοποιούν συνεχές ρεύμα και τις έξυπνες μονάδες εναλλασσόμενου ρεύματος VersiCharge που είναι τοποθετημένες στον τοίχο ή στον πόλο που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα.

Η Electromin είναι η επιχειρηματική μονάδα ηλεκτρονικής κινητικότητας από την Petromin, τον κατασκευαστή λιπαντικών και πάροχο υπηρεσιών αυτοκινήτων στη Σαουδική Αραβία. Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σαουδική Αραβία. Μέχρι στιγμής, η γερμανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πόσα σημεία φόρτισης AC και HPC θα παρέχει, ούτε έχει διευκρινίσει με “EVs”, αν πρόκειται μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή και για άλλους τύπους οχημάτων, αλλά κρίνοντας από τους τύπους φορτιστή που αναφέρονται, ηλεκτρικά εννοούνται αυτοκίνητα.

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προμήθεια υποδομής φόρτισης της Siemens στο δίκτυο Electromin, συμπεριλαμβανομένου του πόλου φόρτισης υπερταχείας φόρτισης Sicharge D και του συστήματος φόρτισης AC VersiCharge για τοποθέτηση σε τοίχο ή βάση, και τα δύο έχουν σχεδιαστεί κυρίως για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Siemens διαθέτει επίσης συστήματα ειδικά σχεδιασμένα για μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και συστήματα επαγωγικής φόρτισης.

Νωρίτερα φέτος, στη γειτονική χώρα των ΗΑΕ, το Υπουργείο Ενέργειας και Υποδομών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επέλεξε τη Siemens να δημιουργήσει ένα πανεθνικό δίκτυο σταθμών εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εδώ, λύσεις γρήγορης φόρτισης Sicharge D 160 kW και 180 kW θα εγκατασταθούν στους αυτοκινητόδρομους σε Ras Al Khaimah, Ajman, Umm al-Quwain και Fujairah.

Για το έργο στη Σαουδική Αραβία, ο Karim Mousa, ανώτερος αντιπρόεδρος για eMobility στη Siemens στη Μέση Ανατολή ήταν παρών στην τελετή υπογραφής: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Electromin σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας σε προγράμματα βιωσιμότητας στη Σαουδική Αραβία Αραβία», είπε ο Μούσα. «Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι η βασική τεχνολογία για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες οδικές μεταφορές και η Siemens είναι περήφανη που παρέχει την υποδομή που θα επιταχύνει την ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και θα υποστηρίξει την Πράσινη Πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας».

«Οι λύσεις eMaaS της Electromin συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος ηλεκτρικών οχημάτων της Σαουδικής Αραβίας και αυτή η συνεργασία με τη Siemens θα μας επιτρέψει να παρέχουμε την υποδομή φόρτισης και την τεχνολογία που είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων στο Βασίλειο», δήλωσε η Kalyana Sivagnanam, Διευθύνων Σύμβουλος της Petromin Corporation και Διευθύνων Σύμβουλος Electromin. «Η εγκατάσταση σημείων φόρτισης EV σε όλη τη Σαουδική Αραβία είναι η πρώτη μας φάση μιας σημαντικής εθνικής στρατηγικής που εκτείνεται έως το 2030 και μετά».

siemens.com