Η Siemens εγκαθιστά εργοστάσιο φορτιστών στο Carrollton του Τέξας

Στις ΗΠΑ, ο γερμανικός γίγαντας μηχανικών Siemens επέλεξε μια τοποθεσία για τον δεύτερο κόμβο παραγωγής ηλεκτρικής κινητικότητας στις ΗΠΑ. Η εγκατάσταση προορίζεται να επιτρέψει τον στόχο της κατασκευής περισσότερων από ένα εκατομμύριο φορτιστών EV για τις αγορές των ΗΠΑ τα επόμενα τρία χρόνια.

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο Carrollton στο Τέξας. Το ήδη υπάρχον εργοστάσιο στην τοποθεσία που καλύπτει 80.000 τετραγωνικά πόδια (περίπου 7432 τετραγωνικά μέτρα) πρόκειται να μετασκευαστεί. Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα της επιτρέψει «να αυξηθεί γρήγορα για να ανταποκριθεί στη σημαντική αγορά EV και τη ζήτηση των πελατών».

«Την επόμενη δεκαετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν εκατομμύρια φορτιστές για να υποστηρίξουν την αύξηση της υιοθέτησης EV. Με αυτήν την επένδυση, η Siemens συνεχίζει να αυξάνει το αποτύπωμα παραγωγής φόρτισης EV στις ΗΠΑ για να απαντήσει σε αυτό το κάλεσμα και να συνεχίσει να προετοιμάζει τις υποδομές της χώρας καθώς κατευθυνόμαστε σταθερά προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον», δήλωσε ο John DeBoer, επικεφαλής της Siemens eMobility North America. «Δεσμευόμαστε να φέρουμε την παραγωγή πιο κοντά στο σημείο που χρειάζεται, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε γρήγορα στην αυξανόμενη ζήτηση για φορτιστές EV, ενώ παράλληλα δημιουργούμε θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης, ποιότητας στην κατασκευή και υποστηρίζουμε τις περιφερειακές αλυσίδες εφοδιασμού».

Η περιοχή είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένη με τη Siemens, καθώς αρκετές από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται ήδη στην περιοχή, όπως ο κόμβος παραγωγής της στο Grand Prairie, όπου αναπτύσσει εξοπλισμό που υποστηρίζει βασικές υποδομές ενέργειας, μαζί με το κέντρο διανομής φόρτισης EV της εταιρείας στο Southhaven στην κοντινή πολιτεία του Μισισιπή.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Siemens ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να υποστηρίξει την υποδομή φόρτισης στην Αμερική. Η εταιρεία είπε ότι η σειρά προϊόντων VersiCharge εμπορικών και οικιακών φορτιστών EV θα είναι το κλειδί για την εταιρεία να κατασκευάσει πάνω από ένα εκατομμύριο τέτοιους φορτιστές για τις ΗΠΑ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στην τοποθεσία που βρίσκεται τώρα στο Κάρολτον του Τέξας, η Siemens θα κατασκευάσει το νέο της φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος AC Επίπεδο 2, συμβατό με Αγορά Αμερικής, VersiCharge Blue.

siemens.com