Η Shell και η Tesco συνεργάζονται για τη φόρτιση EV στην Ουγγαρία

Η Shell θα εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περισσότερα από 100 καταστήματα Tesco στην Ουγγαρία έως το 2025. Στην πρώτη φάση της συνεργασίας, τα υπάρχοντα σημεία φόρτισης που έχουν ήδη δημιουργηθεί από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα γίνουν μέρος του δικτύου Shell Recharge.

Στη συνέχεια, η Shell θα εξοπλίσει περισσότερες από 100 τοποθεσίες της Tesco σε όλη την Ουγγαρία με σταθμούς φόρτισης τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα μείγμα φορτιστών AC 22 kW και φορτιστών συνεχούς ρεύματος 50 kW.

Ούτε η Shell ούτε η Tesco είναι καινούργια στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, και οι δύο λειτουργούν ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, η Tesco βασίζεται σε διαφορετικούς συνεργάτες για τη φόρτιση της υποδομής στα καταστήματά της, δηλαδή σε Pod Point και Volkswagen.

Στην Ουγγαρία, η Shell Recharge θεωρεί τη συνεργασία με την Tesco για τη χρέωση προορισμού ένα σημαντικό βήμα. Η ζήτηση για αυτήν την υπηρεσία αυξανόταν, οπότε η Shell, με έρευνα που έδειχνε ότι το 32% των ανθρώπων που φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο λένε ότι έχουν φάει ή ήπιαν κάτι κατά τη διάρκεια του χρόνου φόρτισης, το 29% αγόρασε φαγητό και το 28% άλλα προϊόντα λιανικής .

Η Tesco και η Shell συνεργάζονται στην Ουγγαρία από το 2009, όταν η Shell μίσθωσε 41 τοποθεσίες από την Tesco. Η φόρτιση EV είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε ωραία προαύλια της Shell, συμπεριλαμβανομένων έξι τοποθεσιών Shell Recharge και τριών τοποθεσιών Ionity.

shell.com