Η Shell θα κυκλοφορήσει 10.000 φορτιστές για 2 και 3 τροχούς στην Ινδία

Η Shell σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Ινδία έως το 2030. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τους πρώτους φορτιστές EV στην Ινδία για τα τμήματα τετράτροχων και δίτροχων στο Μπανγκαλόρ. Η Ινδία είναι η πρώτη αγορά για τη Shell που λανσάρει φορτιστές για δίτροχα.

Η Shell λέει ότι θα παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις φόρτισης σε «εν κινήσει τοποθεσίες». Αυτά θα περιλαμβάνουν πρατήρια καυσίμων της Shell, αυτόνομους κόμβους EV, τοποθεσίες φόρτισης σπιτιού και προορισμούς. Η αργά μεταβατική εταιρεία εξόρυξης ορυκτών καυσίμων στοχεύει να αναπτύξει ταχείς φορτιστές 100 κιλοβάτ (KW) και άνω συνεχούς ρεύματος (DC) στους κόμβους EV για να επιτρέψει τη γρήγορη φόρτιση και να επιτρέψει τα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα – πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς – το συντομότερο πιθανούς χρόνους φόρτισης. Η εταιρεία υπόσχεται ότι η ισχύς που παρέχεται στους φορτιστές Shell Recharge θα είναι 100% πράσινη ενέργεια.

Όπως και με τις υπηρεσίες φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οδηγοί ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία θα μπορούν να χειρίζονται τους νέους φορτιστές μέσω της «εφαρμογής Shell Recharge India», η οποία είναι, φυσικά, διαθέσιμη τόσο σε λειτουργικά συστήματα Android όσο και σε iOS. Η εφαρμογή επιτρέπει στους αναβάτες και τους οδηγούς να εντοπίσουν τον πλησιέστερο διαθέσιμο φορτιστή, να επιλέξουν αν θέλουν να χρεώσουν ανά μονάδα, χρόνο ή κατά ποσοστό και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν γρήγορες πληρωμές.

Στην πρώτη φάση αυτής της ανάπτυξης της υποδομής φόρτισης ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, η Shell λέει ότι δημιουργεί σταθμούς φόρτισης στο Bengaluru σε όλα τα πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται στο Yeshwantpur, το Marathalli, το Old Madras Road, το Brookefield και το Kanakpura. Ο στόχος είναι να επεκτείνει την υποδομή φόρτισης EV ακόμη περισσότερο από τις υπάρχουσες λιανικές αγορές της Καρνατάκα, Ταμίλ Ναντού, Μαχαράστρα, Γκουτζαράτ, Τελανγκάνα, Ασάμ και Άντρα Πραντές.

Στην Ινδία, τον αριθμό των μηχανοκίνητων δίκυκλων και τρίκυκλων υπερβαίνει κατά πολύ τα αυτοκίνητα. Ενώ η Shell εστιάζει στη χρήση της υπάρχουσας υποδομής της για οχήματα με ορυκτά καύσιμα, η Ινδία έχει επίσης δει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές ανταλλαγής μπαταριών για αυτά τα είδη οχημάτων. Ενώ οι δυτικές αγορές αγωνίζονται με τη σύγχυση της απορρόφησης μεγάλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των περιορισμένων ενεργειακών πόρων, τα μηχανοκίνητα δίκυκλα και τρίκυκλα χρησιμοποιούν μόνο ένα κλάσμα της κατανάλωσης ενέργειας για παρόμοια ταξίδια και σκοπούς.

κέλυφος.σε