Η Shell εξαγοράζει τη Volta Charging στις ΗΠΑ

Η Shell συνεχίζει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για «πράσινες αγορές», καθώς η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αποκτά άλλη μια επιχείρηση χρέωσης στις ΗΠΑ. Η Volta Charging και ολόκληρο το δίκτυο υφιστάμενων και προγραμματισμένων σημείων φόρτισης ανήκουν πλέον στη Shell για 169 εκατομμύρια δολάρια.

Η Volta Charging είναι γνωστή για τις στήλες χρέωσης που φέρουν μεγάλες οθόνες για την προβολή διαφημίσεων με έσοδα που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή της «δωρεάν» χρέωσης. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σε 31 πολιτείες των ΗΠΑ και δημιούργησε ένα δίκτυο 3.000 σημείων φόρτισης με άλλες 3.400 εγκαταστάσεις σε εξέλιξη.

Η εξαγορά βλέπει τη Shell να αγοράζει απευθείας σε νέες τοποθεσίες εκτός αυτοκινητοδρόμων, καθώς η επιλογή διαφήμισης είχε επιτρέψει στη Volta Charging να σκοράρει ιστοτόπους σε «κυρίως σημεία και συμβάσεις σε επίπεδο χαρτοφυλακίου με οικοδεσπότες ιστοτόπων σε αγορές υψηλής αξίας και επισκεψιμότητας», έτσι η εταιρεία. Αυτά είναι εμπορικά κέντρα και άλλοι προορισμοί αγορών και η Shell λέει ότι η εξαγορά «επιδιώκει να ξεκλειδώσει ισχυρές, μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο Vince Cubbage, Προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Ενώ οι ευκαιρίες στην αγορά υποδομών EV είναι δυνητικά τεράστιες, η ικανότητα της Volta να την συλλάβει ανεξάρτητα, σε δύσκολες συνθήκες αγοράς και με συνεχείς περιορισμούς κεφαλαίου, ήταν περιορισμένη. Αυτή η συναλλαγή δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας και παρέχει στους εξαιρετικούς υπαλλήλους μας και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μια σαφή πορεία προς τα εμπρός».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης, η Shell USA θα αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Volta με τιμή αγοράς μετοχών περίπου 169 εκατ. $ / 0,86 $/μετοχή σε μετρητά. Η εταιρεία θα αποπληρώσει επίσης το χρέος τρίτου μέρους της Volta, που υπολογίζεται σε 14 εκατομμύρια δολάρια. Το κλείσιμο της συγχώνευσης υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της Volta και άλλες ρυθμιστικές εγκρίσεις και τους συνήθεις όρους κλεισίματος.

Ωστόσο, είναι απλώς η μετέπειτα εξαγορά για να εξασφαλίσει η Shell μια θέση στην αγορά φόρτισης EV. Ο γίγαντας των χημικών πετρελαίου κατέχει επίσης τις Greenlots, NewMotion, Ubitricity ή τον πάροχο λογισμικού Drivz και άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση. Είναι επίσης συνεργάτης των Ionity, Nio και BYD, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Οι εξαγορές οδήγησαν στη λειτουργία της Shell σε περίπου 90.000 θύρες φόρτισης EV σε τοποθεσίες με το σήμα της Shell και σε άλλα μέρη, με επιπλέον 300.000 σταθμούς διαθέσιμους μέσω συνεργασιών περιαγωγής. Η εταιρεία στοχεύει να τρέξει και να κερδίσει από 500.000 πόντους φόρτισης EV παγκοσμίως έως το 2025.

Ωστόσο, η Shell συνεχίζει να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, με επενδύσεις και κέρδη πέρα ​​από συγκρίσιμα. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία κατονομάστηκε επίσης σε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι περισσότερο από το 90% των αντισταθμίσεων άνθρακα στα τροπικά δάση από μεγάλους εκπομπούς άνθρακα όπως η Shell είναι άχρηστες – και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου (που λιώνει).

κέλυφος.εμάς, voltacharging.com, theguardian.com (αντισταθμίσεις άνθρακα)