Η Samsung SDI κατασκευάζει ένα δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών στη Μαλαισία

Η Samsung SDI ξεκίνησε να κατασκευάζει το δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών στη Μαλαισία. Το νέο εργοστάσιο στο Seremban πρόκειται να ξεκινήσει τη σειρά παραγωγής κυλινδρικών κυψελών το 2024 – αργότερα πιθανότατα και σε μορφή 4680.

Ωστόσο, η έναρξη της παραγωγής έχει προγραμματιστεί για το 2024 σε μορφή 21700 (διάμετρος 21 mm, μήκος 70 mm). Οι στρογγυλές κυψέλες θα προσφέρονται με την επωνυμία PRiMX. Όπως αναφέρθηκε, η Samsung SDI σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή κυψελών 4680 φορμά στο Seremban στο μέλλον. Η πιλοτική γραμμή για τις στρογγυλές κυψέλες μεγάλου όγκου κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Νότια Κορέα, αλλά η σειρά παραγωγής θα πραγματοποιηθεί στο Seremban, σύμφωνα με την κορεατική πύλη Το Εκλεκττο οποίο είναι συνήθως καλά ενημερωμένο σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελετής θεμελίωσης του δεύτερου εργοστασίου, η πρόσθετη χωρητικότητα προορίζεται να καλύψει την πρόσφατα αυξημένη ζήτηση για κυλινδρικές μπαταρίες. Οι κυψέλες από το εργοστάσιο 2 δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε BEV, οι στρογγυλές κυψέλες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικά εργαλεία ή μικροκινητικότητα. Συγκεκριμένα, η Samsung SDI αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά για τις κυλινδρικές κυψέλες αναμένεται να αυξηθεί από 10,17 δισεκατομμύρια κυψέλες φέτος σε έως και 15,11 δισεκατομμύρια κυψέλες το 2027.

Εκτός από τις κυψέλες 4680, η Samsung SDI αναπτύσσει επίσης μικρότερες κυψέλες με την ίδια διάμετρο για άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αναφορές, η BMW, για παράδειγμα, είναι πιθανός πελάτης για τέτοια 4640 ή 4660 κύτταρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Νέας Κατηγορίας. Δεν είναι γνωστό εάν αυτές οι μορφές κελιών θα δημιουργηθούν αργότερα και στο Seremban.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της Samsung SDI Energy Malaysia (SDIEM) από το 1991. Οι μπαταρίες παράγονται εκεί από το 2012. «Η σημερινή τελετή έναρξης χρησιμεύει ως αφετηρία για την υλοποίηση του οράματός μας να γίνουμε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία με 2030», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung SDI, Yoonho Choi. «Με την επιτυχή ολοκλήρωση και την έγκαιρη σταθεροποίηση του εργοστασίου 2, θα κάνουμε τη SDIEM το κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας μπαταριών».

Στα τέλη Μαΐου, η Samsung SDI είχε επίσης καταλήξει σε συμφωνία με τον Όμιλο Stellantis για τη δημιουργία ενός κοινού εργοστασίου μπαταριών στο Kokomo στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ, το οποίο θα προμηθεύει κυψέλες και μονάδες μπαταριών μάρκας PriMX για μια σειρά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο Τα εργοστάσια συναρμολόγησης της Stellantis στη Βόρεια Αμερική από το πρώτο τρίμηνο του 2025.

samsungsdi.com