Η Samsung SDI επεκτείνει τα ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως

Ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής κυψελών μπαταριών Samsung SDI επεκτείνει τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για νέες τεχνολογίες μπαταριών. Νέες τοποθεσίες φέτος ιδρύονται στις ΗΠΑ και τη Γερμανία με ένα περαιτέρω κέντρο να προγραμματίζεται στην Κίνα το επόμενο έτος.

Το νέο κέντρο Ε&Α στη Βοστώνη που ονομάζεται SDI R&D America (SDIRA) είναι το πρώτο κέντρο Ε&Α της Samsung SDI στις ΗΠΑ. Εδώ, η Samsung στοχεύει να συνεργαστεί με «εξέχοντα τοπικά πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις» που «διαπρέπουν στην καινοτόμο τεχνολογία μπαταριών και στην έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς».

Την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, η Samsung SDI ίδρυσε επίσης το κέντρο Ε&Α που ονομάζεται SDI R&D Europe (SDIRE) με έδρα το Μόναχο. Αν και δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί ερευνητική εστίαση για την τοποθεσία του Μονάχου, η εταιρεία λέει γενικά ότι «δημιουργεί κέντρα Ε&Α στο εξωτερικό για να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της τεχνολογίας υπερχασμάτων μέσω έρευνας και ανάπτυξης νέας τεχνολογίας μπαταριών σε συγκεκριμένη περιοχή».

Η Samsung SDI σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα κέντρο Ε&Α στην Κίνα το 2023. Στην Κίνα, η εταιρεία λέει ότι έχει πρόσβαση «στο μεγαλύτερο αριθμό πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων και εταιρειών στον τομέα των μπαταριών».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung SDI, YOONHO CHOI, δήλωσε: «Χτίζουμε κέντρα Ε&Α στο εξωτερικό για να διασφαλίσουμε την τεχνολογική μας ανταγωνιστικότητα και να ενισχύσουμε την καλύτερη ποιότητα στην κατηγορία μας αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνολογία αιχμής και ταλέντο από το εξωτερικό», δήλωσε ο Yoonho Choi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung SDI. «Ξεκινώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, θα χτίζουμε συνεχώς περιφερειακά προπύργια Ε&Α».

Ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής μπαταριών λέει ότι στοχεύει να ηγηθεί στην τεχνολογία μπαταριών «δαπανώντας τις κορυφαίες δαπάνες για Ε&Α». Η Samsung SDI έδειξε στην επιχειρηματική της έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο ότι οι δαπάνες Ε&Α του περασμένου έτους κατέγραψαν 877 δισεκατομμύρια KRW (περίπου 658 δισεκατομμύρια ευρώ), που είναι η υψηλότερη δαπάνη έρευνας και ανάπτυξης που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η εταιρεία.

Σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία αξιολόγηση από την κορεατική εταιρεία έρευνας αγοράς SNE Research, η Samsung SDI ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV στον κόσμο με 13,2 GWh το 1ο εξάμηνο του 2022. Σε σύγκριση με το 1ο εξάμηνο του 2021, η Samsung SDI αύξησε τη χωρητικότητα κατά 114,4 τοις εκατό, λαμβάνοντας μερίδιο αγοράς από 5,3 σε 6,5%.

samsungsdi.com