Η SAIC-GM άνοιξε δεύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Η SAIC-GM, η κοινοπραξία της General Motors με τη SAIC Motor, άνοιξε το δεύτερο εργοστάσιό της που παράγει ηλεκτρικά οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα Ultium της GM. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στην πόλη Wuhan στην Κεντρική Κίνα και έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μάλιστα, η SAIC-GM δραστηριοποιείται στο Wuhan από το 2015 και ήδη κατασκευάζει εκεί τρία New Energy Vehicles, πιο συγκεκριμένα, τις εκδόσεις BEV του Chevrolet Menlo και Buick Velite 6, καθώς και την έκδοση PHEV του μοντέλου Buick.

Ωστόσο, το νέο εργοστάσιο είναι μόνο Ultium και το πρώτο προϊόν που συναρμολογείται εκεί είναι το Buick Electra E5. Η SAIC-GM σχεδιάζει να λανσάρει το ηλεκτρικό crossover στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρθηκε, και σήμερα είπε ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023. Η SAIC-GM πρόσθεσε, το Electra E5 θα υιοθετήσει «τοπικές λύσεις μπαταρίας προσαρμοσμένες για την Κίνα που υποστηρίζουν υψηλή θερμική σταθερότητα, χαμηλή υποβάθμιση και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας». Με άλλα λόγια, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα Buick EV που κατασκευάζονται στην Κίνα βασίζονται στη χημεία των μπαταριών NMC με κύτταρα που προέρχονται από την CATL. Στα μοντέλα Ultium της Βόρειας Αμερικής, η GM βασίζεται στα δικά της κύτταρα από την κοινοπραξία με την LG Energy Solution.

Αλλά πίσω στην Κίνα, όπου το νέο εργοστάσιο στο Wuhan εντάσσεται στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής Ultium της SAIC-GM στη Σαγκάη. Η κοινοπραξία είχε αναθέσει το εργοστάσιο τον Οκτώβριο του 2021 και λίγους μήνες αργότερα άρχισε να παράγει το crossover Cadillac Lyriq στο «Ultium Center».

Με τα δύο εργοστάσια, η SAIC-GM είπε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα από δέκα μοντέλα βασισμένα στο Ultium σε πολλές μάρκες και τμήματα. Η Buick ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2022 τη μετατροπή της σε μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια οχήματα στην Κίνα από την εισαγωγή της από τη SAIC-GM το 1998, καθιστώντας τη μεγαλύτερη αγορά της China Buick.

Η General Motors ανακοίνωσε περαιτέρω την κυκλοφορία περισσότερων από 15 ηλεκτρικών μοντέλων βασισμένων στην πλατφόρμα Ultium στην Κίνα έως το 2025 τον περασμένο Νοέμβριο.

gm.com