Η Rivian μπορεί να καταργήσει σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας

Η αμερικανική startup EV Rivian ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προβεί σε ορισμένες σημαντικές περικοπές στο εργατικό της δυναμικό, διεκδικώντας τον πληθωρισμό και την ώθηση για κερδοφορία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 14.000 υπαλλήλους, η περικοπή περίπου έξι τοις εκατό των θέσεων εργασίας, όπως ανακοινώθηκε, θα επηρεάσει περίπου 840 εργαζόμενους.

Την είδηση ​​έκανε γνωστό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian RJ Scaringe σε ένα email προς τους υπαλλήλους. Έγραψε: «Τους τελευταίους έξι μήνες, ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά με τον πληθωρισμό να φτάνει σε υψηλά ρεκόρ, τα επιτόκια να αυξάνονται γρήγορα και οι τιμές των εμπορευμάτων να συνεχίζουν να ανεβαίνουν – όλα αυτά συνέβαλαν στη σύσφιξη των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών. Είμαστε οικονομικά καλά τοποθετημένοι και η αποστολή μας είναι πιο σημαντική από ποτέ, αλλά για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας, η στρατηγική μας πρέπει να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξή μας καθώς κινούμαστε προς την κερδοφορία. Πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να κλιμακώνουμε χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση σε αυτό το μακροοικονομικό περιβάλλον. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε απλοποιήσει τον οδικό χάρτη προϊόντων μας και επικεντρωθήκαμε στο πού είναι πιο σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε το κεφάλαιο».

Η Rivian απέλυσε επίσης πρόσφατα τον Διευθυντή Παραγωγής της και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τις προθέσεις της για αναδιάρθρωση των γραμμών παραγωγής. Η εταιρεία έχει δυσκολευτεί να αυξήσει την παραγωγή για αρκετό καιρό και πήγε αρκετά βαθιά στο κόκκινο το 2021. Λίγες μέρες πριν από τα τριμηνιαία νούμερα, η Rivian αύξησε τις τιμές και στη συνέχεια έκανε αμέσως πίσω. Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση δεν πρέπει να είναι πραγματικά τόσο σημαντικό ζήτημα, καθώς ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος επένδυσε στην εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά την αύξηση της παραγωγής, η Rivian γιόρτασε πρόσφατα ένα ορόσημο καθώς οι πρώτες μονάδες του στόλου ηλεκτρικών παραδόσεων που παρήγγειλε η Amazon βγήκαν στο δρόμο. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα κοστίσει λίγο περισσότερο χρόνο και χρήμα πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ηλεκτρικού φορτηγού R1T. Το πρώτο από τα οχήματα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Rivian Automotive δεν είναι η μόνη εταιρεία που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση τον τελευταίο καιρό: η Tesla ανακοίνωσε επίσης τις προθέσεις της να περικόψει το 10% του εργατικού της δυναμικού για να εξοικονομήσει χρήματα από την αύξηση της παραγωγής, καθώς και το «πολύ κακό συναίσθημα» του CEO Elon Musk σχετικά με την παγκόσμια οικονομία. Αυτός δεν είναι ο μόνος παραλληλισμός μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς και οι δύο έχουν ένα ηλεκτρικό pickup στη σειρά τους, αν και η Tesla δεν έχει κυκλοφορήσει στην πραγματικότητα το δικό τους. Η Tesla έχει επίσης μια συνεχιζόμενη αγωγή και πάλι με τη Rivian για κλοπή των υπαλλήλων της, καθώς και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ιδιόκτητη τεχνολογία. Ωστόσο, η μετανάστευση δεν προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη της εταιρείας, όπως electrek σημειώνει: «Η Rivian είναι πολύ πιο γενναιόδωρη από την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Τέξας καθώς τα πακέτα απόλυσης περιλαμβάνουν 14 εβδομάδες τακτικής αμοιβής και κάλυψης υγείας, παροχές COBRA που πληρώνονται από τη Rivian και συνέχιση των παροχών ψυχικής υγείας και γονιμότητας μέχρι το τέλος του έτους. βοήθεια για την τοποθέτηση εργασίας και κατοχύρωση μετοχικού κεφαλαίου αυτού του τριμήνου».

techcrunch.com, electrek.co