Η Rivian ενισχύει την παραγωγή σε 7.363 οχήματα το τρίτο τρίμηνο

Η αμερικανική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατασκεύασε 7.363 οχήματα στο εργοστάσιό της στο Ιλινόις το τρίτο τρίμηνο. Την ίδια περίοδο, η Rivian παρέδωσε 6.584 οχήματα. Η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τους πλήρεις τριμηνιαίους αριθμούς της – στην πραγματικότητα, ήταν η πρώτη φορά που η Rivian Automotive εξέδωσε ξεχωριστή έκδοση για την παραγωγή και τους τριμηνιαίους αριθμούς της.

Η επιστολή του επενδυτή που συνόδευε τους αριθμούς του πρώτου τριμήνου ανέφερε ότι η Rivian κατασκεύασε 2.553 οχήματα και παρέδωσε 1.227 το πρώτο τρίμηνο. Στη συνέχεια, το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία κατασκεύασε 4.401 οχήματα και παρέδωσε 4.467. Έτσι, με τους αριθμούς Q3 που κυκλοφόρησαν τώρα, η Rivian έχει κατασκευάσει 14.317 οχήματα φέτος και παρέδωσε 12.278 μονάδες από αυτά.

Η σύντομη ανακοίνωση σχετικά με τους αριθμούς παραγωγής και παράδοσης του τρίτου τριμήνου αναφέρει: «Αυτά τα στοιχεία παραμένουν σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας και πιστεύει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδώσει τις 25.000 ετήσιες κατευθυντήριες γραμμές παραγωγής που παρείχε προηγουμένως». Με άλλα λόγια, για να πετύχει τον στόχο, τουλάχιστον όσον αφορά την παραγωγή, η Rivian θα πρέπει να κατασκευάσει 10.683 οχήματα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, σημειώνοντας νέο τρίμηνο ρεκόρ.

Οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι αυτό είναι εφικτό, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η μετοχή δεν υποχώρησε εξαιρετικά. Ο Γιώργος Γιαναρίκας της Canaccord Genuity επισημαίνει σε σημείωμα αναλυτή ότι ο ρυθμός παραγωγής της Rivian έχει αυξηθεί από περίπου 78 οχήματα την εβδομάδα κατά μέσο όρο το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σε περίπου 566 την εβδομάδα το τρίτο τρίμηνο του 2022. Πρέπει να φτάσει τα 822 οχήματα την εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους. «Εκτιμούμε ότι αυτό είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Γιαναρίκας.

rivian.com, cnbc.com