Η Rivian ανοίγει τους πρώτους κόμβους φόρτισης στο “Adventure Network”

Η Rivian ανακοίνωσε το άνοιγμα των τριών πρώτων τοποθεσιών στο “Adventure Network” της σήμερα. Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων εγκατέστησε τελικά σταθμούς φόρτισης κοντά σε Εθνικά Πάρκα και περιοχές αναψυχής στο Κολοράντο και την Καλιφόρνια, σε μια προσπάθεια να χαρακτηρίσει έναν περιπετειώδη τρόπο ζωής που υποστηρίζεται από τα ηλεκτρικά φορτηγά της.

Η Rivian είχε ορίσει το Κολοράντο και την Καλιφόρνια ως τις πρώτες τοποθεσίες πέρυσι. Η εγκατάσταση στο Salida του Κολοράντο, διαθέτει τέσσερις φορτιστές, συμπεριλαμβανομένου ενός φορτιστή pull-through για την υποδοχή οχημάτων που ρυμουλκούν ρυμουλκούμενα. Ο ιστότοπος φιλοξενεί επίσης τέσσερις φορτιστές Επιπέδου 2, τους οποίους η Rivian αποκαλεί “Waypoints”. Οποιοσδήποτε οδηγός EV μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους αργούς φορτιστές που αποδίδουν 11,5 kW, ενώ η Rivian επιφυλάσσει φόρτιση DC 200 kW στους κατόχους της Rivian.

Η δεύτερη και η τρίτη τοποθεσία Adventure Network στο Inyokern και το Bishop της Καλιφόρνια θα ανοίξουν σήμερα και αύριο. Ο Rivian λέει ότι αυτές οι τοποθεσίες υποστήριζαν «περιοχές που επισκέπτεστε συχνά», όπως το Εθνικό Πάρκο Yosemite, το Εθνικό Δάσος Sequoia, οι Λίμνες Μαμούθ και το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου.

«Σχεδιάσαμε τη φόρτιση Rivian για να υποστηρίξουμε την ηλεκτρισμένη περιπέτεια και αυτές οι πρώτες τοποθεσίες δείχνουν πώς δίνουμε τη δυνατότητα στους οδηγούς να φτάσουν υπεύθυνα σε μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς φυσικούς χώρους της χώρας», δήλωσε ο Trent Warnke, Ανώτερος Διευθυντής Ενέργειας και Λύσεων Φόρτισης της Rivian. “Εκτός από γραφικούς ή άγνωστους προορισμούς, η εφαρμογή γρήγορης φόρτισης έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι ταξιδιώτες έχουν μέρη για χρέωση κατά μήκος των μεγάλων διαδρόμων μεταφοράς από ακτή σε ακτή.”

Τα σχέδια για το Rivian Adventure Network εμφανίστηκαν τον Μάρτιο του 2021. Η Rivian, εκείνη την εποχή, έθεσε στόχους να εγκαταστήσει πάνω από 3.500 φορτιστές DC σε περισσότερες από 600 τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική μέχρι το τέλος του 2023.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η εταιρεία επιβεβαίωσε τους εν λόγω στόχους, ωστόσο, χωρίς να θέσει πλέον χρονοδιάγραμμα. Η Rivian φαίνεται λίγο εκτός διαδρομής, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρώσει μόνο τους τρεις πρώτους τέτοιους κόμβους. Επίσης, στο Κολοράντο, ο στόχος ήταν να εγκατασταθούν κόμβοι φόρτισης σε 42 τοποθεσίες, οπότε είναι πολύ μακριά.

Το ίδιο ισχύει και για την κυκλοφορία του οχήματός τους. Η start-up κατάφερε να κατασκευάσει τα πρώτα της ηλεκτρικά pick-up φορτηγά RT-1 τον Σεπτέμβριο του 2021 αφού καθυστέρησε την έναρξη της παραγωγής δύο φορές και έκτοτε παρέμεινε σε ανώμαλο δρόμο. Σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της παραγωγής, η Rivian προσέλαβε τον Frank Klein από τη Magna για να διαδεχθεί τον Charly Mwangi, τότε Επικεφαλής Μηχανικών Κατασκευής της Rivian, τον Ιούνιο.

Η Rivian διατηρεί ένα εργοστάσιο στο Normal του Ιλινόις και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια δεύτερη εγκατάσταση στη Τζόρτζια, ανατολικά της Ατλάντα, στις κομητείες Morgan και Walton. Η Rivian έκλεισε το 2021 με την παραγωγή 1.015 οχημάτων και την παράδοση 920 και λέγεται ότι έκτοτε αύξησε την παραγωγή σε περίπου 200 BEV την εβδομάδα.

rivian.com (Rivian Adventure Network), rivian.com (Γεωργία)