Η Rivian αναφέρει ζημίες 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο

Η αμερικανική αμερικανική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία απέφερε έσοδα 536 εκατομμυρίων δολαρίων και σημείωσε καθαρή ζημία 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο αναφοράς.

Αυτό μεταφράζεται σε έσοδα 515 εκατ. ευρώ και καθαρή ζημιά 1,65 δισ. ευρώ. Η ζημιά ήταν επομένως σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια υψηλότερη από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους (1,23 δισεκατομμύρια δολάρια/1,18 δισεκατομμύρια ευρώ) και σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Παρήχθη Rivian από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως 7.363 οχήματα και θα μπορούσε να παραδώσει 6.584. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 67 τοις εκατό στην παραγωγή της Rivian σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία εμμένει στον στόχο της να παράγει 25.000 οχήματα για ολόκληρο το έτος. Για να πετύχει τον στόχο, τουλάχιστον όσον αφορά την παραγωγή, η Rivian θα χρειαστεί να κατασκευάσει 10.683 περισσότερα οχήματα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου – και να σημειώσει νέο τρίμηνο ρεκόρ.

Με μια νέα πληροφορία από την επιστολή του επενδυτή, αυτό φαίνεται πιθανό: για να ενισχύσει τους αριθμούς παραγωγής, η Rivian πρόσθεσε πρόσφατα μια δεύτερη βάρδια στο εργοστάσιό της στο Ιλινόις – κυρίως για το R1. Η δεύτερη βάρδια, είπε, ήδη συμβάλλει στον συνολικό όγκο, αλλά πρέπει να περάσει από παρόμοια βήματα εκπαίδευσης και βελτιστοποίησης των λειτουργιών όπως η καθιερωμένη πρώτη βάρδια.

Οι προπαραγγελίες για το Rivian R1 στις ΗΠΑ και τον Καναδά ανήλθαν συνολικά σε περισσότερες από 114.000 από τις 7 Νοεμβρίου.Καθώς περιηγούμαστε σε αυτά αβέβαιος οικονομική συγκυρία, μας ενθαρρύνει η έντονη ζήτηση για τα προϊόντα μας καθώς αποδεικνύεται από τις μεγάλες καθυστερήσεις προπαραγγελιών μας», αναφέρεται στο έγγραφο.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Rivian μπόρεσε να κάνει ένα άλλο σημαντικό βήμα που δεν έχει να κάνει με την ίδια την παραγωγή, αλλά έχει να κάνει με τις δαπάνες της εταιρείας. Από τον Ιούλιο, τα τελικά οχήματα μεταφέρονται σιδηροδρομικώς και όχι με φορτηγά, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους στα logistics.

Η υψηλότερη παραγωγή αναμένεται επίσης να συμβάλει στη βελτιωμένη δομή του κόστους. “Καθώς παράγουμε οχήματα σε χαμηλά επίπεδα Ενταση ΗΧΟΥs σε γραμμές παραγωγής σχεδιασμένες για υψηλότερα όγκους, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε αρνητικό μικτό κέρδος που σχετίζεται με την εργασία,
αποσβέσεις και γενικά έξοδα», αναφέρει η ετήσια έκθεση. “Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον και είναι επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη ράμπα της δεύτερης βάρδιας παραγωγής μας, αλλά όπως έχουμε ήδη άρχισε να εμφανίζεται, αναμένουμε ότι θα βελτιωθεί σε βάση ανά όχημα καθώς η παραγωγή Οι όγκοι αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αυξάνονται οι μελλοντικές εργασίες και τα γενικά έξοδα

rivian.com (επιστολή προς τους επενδυτές ως PDF)