Η Rimac ανακοινώνει την ανάπτυξη μπαταριών με μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας

Η Rimac εργάζεται σε μια νέα μονάδα μπαταρίας που θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερες κυλινδρικές κυψέλες διαμέτρου 46 mm, καθώς προσπαθεί να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των μελλοντικών πακέτων της.

Ο επικεφαλής έρευνας και προηγμένης μηχανικής της Rimac, Wasim Sarwar Dilov, αποκάλυψε ότι η κροατική εταιρεία εργάζεται σε δομικά πακέτα μπαταριών που θα ενσωματωθούν στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Η Rimac θέλει επίσης να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα μετατροπής κυψέλης σε συσκευασία, με στόχο τα κύτταρα να αντιπροσωπεύουν το 75 τοις εκατό της συνολικής μάζας ενός πακέτου. Για σύγκριση, οι κυψέλες της Porsche Taycan αντιπροσωπεύουν το 63 τοις εκατό της μάζας του πακέτου, ενώ το Tesla Model 3 ανέρχεται στο 64 τοις εκατό.

Η μορφή κυψέλης μπαταρίας είναι κάπως γνωστή λόγω του ότι η Tesla παρουσιάζει κυλινδρικές κυψέλες διαμέτρου 46 mm λόγω της βελτιωμένης ενεργειακής τους πυκνότητας. Οι κυψέλες του Tesla έχουν ύψος 80 mm, εξ ου και η ονομασία μορφής 4680, ενώ ο Dilov λέει ότι τα κελιά του Rimac θα έχουν ποικίλα ύψη ανάλογα με την εφαρμογή τους. Η Tesla σχεδιάζει να αρχίσει να κατασκευάζει τις δικές της μπαταρίες τύπου 4680 προς το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η Samsung στοχεύει να κατασκευάσει τις κυψέλες στη Νότια Κορέα. Η Samsung SDI ακολουθεί επίσης μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για την κατασκευή των κυψελών και προσφέρει πρόσθετες μορφές με διάμετρο 46 mm.

Η Rimac στοχεύει να κλιμακώσει την παραγωγή για τον νέο βραχίονα εξαρτημάτων της σε όχι λιγότερα από 40.000 πακέτα μπαταριών το 2023 και να αυξηθεί σε 200.000 έως το 2028.

«Προηγουμένως απλώς προσπαθήσαμε να βρούμε τα καλύτερα κύτταρα που μπορούσαμε. Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε κελιά για μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα, μπορείτε να το κάνετε αυτό», είπε ο Wasim Sarwar Dilov, προσθέτοντας: «Τώρα καθώς αυξάνουμε σημαντικά τους όγκους εκατοντάδων χιλιάδων μονάδων, βρισκόμαστε σε μια διαφορετική εποχή».

Η Rimac ξεκίνησε πρόσφατα την παραγωγή του ηλεκτρικού της υπεραυτοκίνητου Nevera, καθώς και μια αρκετά ταραχώδη περίοδο με τους επενδυτές, καθώς η Hyundai αποχώρησε από τη συνεργασία της λόγω της συνεργασίας της Κροατικής κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την Porsche. Αυτό κατέληξε σε αυξημένες επενδύσεις από την Porsche τον Ιούνιο.

carscoops.com