Η Renault & Dongfeng λανσάρουν την πολυτελή μάρκα EV στην Κίνα

Η BeyonCa είναι μια νέα start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα. Η BeyonCa ιδρύθηκε από τον CEO της Renault China, Soh Weiming και την Dongfeng Motor, έχει έδρα στο Πεκίνο, κέντρο σχεδιασμού στο Μόναχο και τοποθεσία ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης στη Σιγκαπούρη.

Εκτός από τον Soh, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της VW στην Κίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν ενταχθεί στη Renault, η ιδρυτική ομάδα περιλαμβάνει επίσης τον Christian Klingler (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW για μάρκετινγκ, πωλήσεις και μετά τις πωλήσεις έως το 2015), Hans-Joachim Rothenpieler (επικεφαλής Audi ανάπτυξη μέχρι το 2020) και Dirk van Braeckel (πρώην σχεδιαστής Bentley). Εκτός από την Dongfeng, η Renault έχει επίσης μερίδιο στην εκκίνηση.

Ο Soh, ο οποίος παραμένει ενεργός ως αφεντικό της Renault στην Κίνα, είχε ιδρύσει μια εταιρεία αυτοκινήτων με την ονομασία Binli Intelligent Technology στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 και έφερε την Dongfeng Motor ως επενδυτή και κατασκευαστή από νωρίς. Το νέο όνομα BeyonCa σημαίνει Beyond the Car. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την κατηγορία πολυτελείας. «Έχουμε βάλει στόχο να ορίσουμε την κατηγορία super-premium smart EV», λέει ο πρόεδρος. Η BeyonCa θα παράγει αρχικά στην Κίνα, αλλά σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο εξωτερικό εντός πέντε ετών. Στόχος είναι να πωλούνται 100.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, σύμφωνα με συνοδευτική δήλωση της εταιρείας. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, θέλει να προσφέρει τρία έως πέντε μοντέλα, είπε.

Η BeyonCa αποκάλυψε άμεσα μια πρώτη ιδέα με το GT Opus 1. Είναι ένα πολυτελές σεντάν που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024. Το Opus 1 τροφοδοτείται από απροσδιόριστους ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μπαταρία 130 kWh. Το μοντέλο παραγωγής θα έχει αρχιτεκτονική 800 volt. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες από την επίσημη ανακοίνωση. Περισσότερες λεπτομέρειες για το όχημα δημοσιοποιούνται σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Το βρετανικό περιοδικό Αυτοκίνητο αναφέρει ότι το GT Opus 1 υποστηρίζει εγκατάσταση μπαταρίας CTP (cell-to-pack) και CTC (cell-to-chassis). Η ισχύς φόρτισης λέγεται ότι είναι 350 kW, το μήκος του οχήματος 5.200 χιλιοστά και το μεταξόνιο 3.000 χιλιοστά. Επιπλέον, το GT Opus 1 λέγεται ότι είναι μόνο ένα βασικό μοντέλο, το οποίο θα ακολουθήσει μια πιο ισχυρή έκδοση R. Και: Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού εμπορικού περιοδικού, εκτός από μεγάλα σαλόνια προγραμματίζονται και SUV μεταξύ των άλλων μοντέλων

Επιπλέον, ο Soh θέλει να τιμολογήσει το μοντέλο παραγωγής του GT Opus 1 από περίπου 1 εκατομμύριο γιουάν (από περίπου 140.000 ευρώ). Το πρωτότυπο αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στη σειρά παραγωγής, η σειρά θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2023.

Επισήμως, η BeyonCa θέλει να αξιοποιήσει τις λειτουργίες έξυπνων οχημάτων που δεν είναι αρχικά ενσωματωμένες σε αυτοκίνητα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι στο GT Opus 1 για την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης του οδηγού. Σε περίπτωση συναγερμού, η λιμουζίνα θα πρέπει να μπορεί να ειδοποιεί ανεξάρτητα την εσωτερική ιατρική υπηρεσία cloud μιας εταιρείας και να σταματήσει με ασφάλεια στον σκληρό ώμο. Έχοντας αυτό κατά νου, η BeyonCa έχει διορίσει συγκεκριμένα έναν Chief Health Officer στο διοικητικό της όργανο.

Με αναφορά από την Cora Werwitzke, Γαλλία.

prnewswire.com, beyonca.com, autocar.co.uk, reuters.com