Η Renault και η Vitesco αναπτύσσουν από κοινού ηλεκτρονικά συστήματα ισχύος

Ο Όμιλος Renault και η Vitesco Technologies έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών ισχύος. Το λεγόμενο «One Box» πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικές και υβριδικές κινήσεις.

Ο στόχος είναι να συνδυαστεί ο μετατροπέας DC-DC, ο ενσωματωμένος φορτιστής και ο μετατροπέας σε ένα συμπαγές περίβλημα, σύμφωνα με τη Vitesco. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταίροι θέλουν να επιτύχουν «μέγιστη ανταγωνιστικότητα όσον αφορά τις επιδόσεις και το κόστος».

Ο όγκος του “One Box” θα είναι 45 τοις εκατό μικρότερος από τα εξαρτήματα που έχουν εγκατασταθεί ξεχωριστά μέχρι τώρα. Αυτό θα πρέπει να προσφέρει πλεονεκτήματα όσον αφορά τον χώρο και την άνεση. Η Vitesco δεν προσδιορίζει περαιτέρω δεδομένα απόδοσης ή τα στοχευμένα πλεονεκτήματα κόστους στο δελτίο τύπου.

Στο τέλος της ανάπτυξης, που θα βασίζεται κυρίως στην Τουλούζη, θα υπάρχει ένα είδος κιτ κατασκευής: Συνδυάζοντας διαφορετικά βασικά εξαρτήματα, το «On Box» μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς ηλεκτρικούς και υβριδικούς δίσκους. Η νέα εξέλιξη θα χρησιμοποιηθεί στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Renault, τα οποία θα κυκλοφορούν στην αγορά από το 2026.

«Με αυτό το βήμα, όχι μόνο θα γίνουμε βασικός σύμμαχος του Ομίλου Renault στα ηλεκτρονικά ισχύος, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξής μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Vitesco, Andreas Wolf.

Ο Gilles Le Borgne, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μηχανικής του Ομίλου Renault, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε ένα νέο βήμα σήμερα με τη Vitesco Technologies, έναν μακροχρόνιο συνεργάτη του Ομίλου Renault στα ηλεκτρικά οχήματα του οποίου η τεχνογνωσία στα ηλεκτρονικά ισχύος είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως. Μαζί, θα σχεδιάσουμε και θα αναπτύξουμε ένα υπερσύγχρονο «One Box», μοναδικό στην αγορά, το οποίο θα αποτελεί πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ωστόσο, η τρέχουσα συμφωνία υπερβαίνει την ανάπτυξη του «One Box»: ως μέρος αυτής της συνεργασίας, ο Όμιλος Renault υπογράφει ταυτόχρονα πολυετές συμβόλαιο με τη Vitesco Technologies για τα ηλεκτρονικά ισχύος των υβριδικών οχημάτων της Renault. Επιπλέον, η Vitesco Technologies θα προμηθεύσει το Renault Group με το λεγόμενο «High Voltage Box», που θα συνδυάζει μετατροπέα DC/DC και φορτιστή, για τα ηλεκτρικά οχήματα από το 2025. Λεπτομέρειες για τις δύο παραγγελίες δεν είναι γνωστές.

vitesco-technologies.com, renaultgroup.com