Η Renault δημιουργεί το The Future is Neutral για την κυκλική οικονομία

Ο Όμιλος Renault δημιούργησε μια εταιρεία αφιερωμένη αποκλειστικά στην κυκλική οικονομία. Η νέα εταιρεία, που ονομάζεται The Future is Neutral, στοχεύει να είναι «ο ευρωπαϊκός ηγέτης στην κυκλική οικονομία για τα αυτοκίνητα έως το 2030».

Η νέα εταιρεία, The Future is Neutral, έχει επικεφαλής τον Jean-Philippe Bahuaud και στοχεύει να ηγηθεί της βιομηχανίας στην ανακύκλωση μπαταριών κλειστού βρόχου και να αναπτύξει παλιά αυτοκίνητα ως πηγή πρώτων υλών για νέα αυτοκίνητα – όχι μόνο για τη Renault αλλά για όλα παίκτες στον κλάδο.

Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη αναφορά της κυκλικής οικονομίας από τον Όμιλο: Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο Όμιλος Renault παρείχε ενημέρωση για το εργοστάσιο του Refactory στο Flins, κοντά στο Παρίσι, το οποίο πρόκειται να γίνει κόμβος κυκλικής οικονομίας. Εδώ θα βρίσκεται και η νέα εταιρεία, The Future is Neutral.

Εδώ στο Flins, το The Future is Neutral θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της θυγατρικής Gaia, η οποία λειτουργεί επιτόπου επισκευή μπαταριών, συλλογή και επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων και ανακύκλωση υλικών από οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Η νέα εταιρεία θα πλαισιωθεί από την ανακαίνιση μηχανικών και μηχατρονικών μερών που βρίσκονται ήδη εκεί, καθώς και μελλοντική εγκατάσταση αποσυναρμολόγησης οχημάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jean-Philippe Bahuaud εξηγεί: «Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο πρώτος υποεκμετάλλευτος πόρος είναι το ίδιο το αυτοκίνητο, το οποίο αποτελείται από περισσότερο από το 85% από μέταλλα και πλαστικά. Αυτή η νέα οντότητα στοχεύει να ωθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία προς την ουδετερότητα των πόρων, εξάγοντας από κάθε όχημα τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα υλικού που απαιτείται για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο διευθυντής του Flins Refactory αποκάλυψε ότι οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες θα βρουν περαιτέρω εφαρμογές σε σενάρια 2nd Life. Εκείνη την εποχή, ο Amaury Gailliez, Battery Operations Director και Business Director Mobilize εξήγησε ότι η υπηρεσία χρηματοδοτικής μίσθωσης της Renault στοχεύει έναν στόλο ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030 και θα χρησιμοποιεί επίσης μπαταρίες δεύτερης ζωής. Μετά τη δεύτερη ζωή, ο Gailliez εξήγησε ότι η Renault αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες τις πραγματικές διαδικασίες ανακύκλωσης υλικών για περιβαλλοντικούς λόγους. Αυτές οι διαδικασίες ανακύκλωσης χημικών μπαταριών βρίσκονται στους συνεργάτες της Renault, Solvey και Veolia.

Η ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την απόδοση και την καθαρότητα μέσω της χρήσης βιομηχανικών διεργασιών. Το Future is Neutral εξηγεί ότι βασίζεται στον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης που περιέχει πολύτιμες πρώτες ύλες όπως νικέλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο και λίθιο, καθώς και στο διευρυνόμενο δίκτυο της θυγατρικής Indra για να βοηθήσει στη συλλογή μπαταριών και στην τεχνογνωσία της θυγατρικής Gaia σε διαγνωστικά μπαταρίας.

Ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, εξήγησε: «Οι θυγατρικές μας Gaia, Indra και Boone Comenor, καθώς και το Refactory στο Flins, έχουν ήδη επιδείξει την ικανότητά μας να παράγουμε δραστηριότητες που δημιουργούν οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος .» Εξήγησε ότι η αποστολή της νέας εταιρείας είναι: «..να αναπτύξει τις δραστηριότητές της με φιλόδοξα στρατηγικά σχέδια και νέες διεξόδους προσφέροντας στην αυτοκινητοβιομηχανία, αντιμέτωπη με την κλιματική πρόκληση, νέες ρυθμιστικές απαιτήσεις και αυξανόμενη πίεση στους πόρους, ανακύκλωση κλειστού βρόχου λύσεις, δηλαδή από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο».

Η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι μόνο καλύτερη για το περιβάλλον αλλά και για τις μεγάλες επιχειρήσεις – όπως ανακάλυψε η μεγαλύτερη κινεζική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι οι μικρότερες τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού και περισσότερη γεωπολιτική ασφάλεια, όπως είχε ήδη επισημάνει η Renault τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όταν αποκάλυψε τα σχέδια να καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού με μπαταρία-ηλεκτρικό όχημα (BEV).

Το 2030, το The Future is Neutral στοχεύει να ηγηθεί της κυκλικής οικονομίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη με κύκλο εργασιών άνω των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και περιθώριο κέρδους άνω του δέκα τοις εκατό. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν, καθώς μπορεί να βασιστεί στο δίκτυο θυγατρικών και συνεργατών της Renault που ασχολούνται με τη συλλογή και την ανακύκλωση εξαρτημάτων, υλικών και μπαταριών από παλιοσίδερα, απορρίμματα παραγωγής ή συνεργεία.

Βραχυπρόθεσμα, η νέα εταιρεία λέει ότι στοχεύει να επεκτείνει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της και να αναπτύξει καινοτόμες ευκαιρίες για την αυτοκινητοβιομηχανία. Για να αναπτυχθεί γρήγορα, το The Future is Neutral σχεδιάζει επίσης να φέρει εξωτερικούς επενδυτές για να συγχρηματοδοτήσει επενδύσεις περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2030.

Τα σκαλοπάτια έχουν τεθεί προσεκτικά για αυτό το βήμα για να σχηματίσει ένα The Future is Neutral. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Renault ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συμπληρώσει τις δυναμικότητες στο Flins και να δημιουργήσει την κυκλική οικονομία στην Ισπανία με ένα παρόμοιο Refactory για το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σεβίλλη.

renaultgroup.com