Η Redwood και η VW υπογράφουν συνεργασία για την ανακύκλωση μπαταριών

Ο Όμιλος Volkswagen της Αμερικής έχει συνάψει μια ευρεία συνεργασία με τη νεοφυή εταιρεία ανακύκλωσης Redwood Materials, που ιδρύθηκε από τον πρώην CTO της Tesla, JB Straubel, για να δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού για την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Η Redwood θα συνεργαστεί απευθείας με τους περισσότερους από 1.000 αντιπροσώπους του Volkswagen Group of America (VWGoA) για τη συλλογή και την ανακύκλωση μπαταριών στο τέλος του κύκλου ζωής τους από ηλεκτρικά αυτοκίνητα VW και Audi. Οι συλλεγόμενες μπαταρίες και υλικά στο τέλος της ζωής τους μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις Redwood στη Νεβάδα, όπου εξάγονται και εξευγενίζονται πρώτες ύλες όπως το κοβάλτιο, ο χαλκός, το νικέλιο και το λίθιο. Στη συνέχεια, αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία σε κρίσιμα εξαρτήματα μπαταρίας, φύλλο χαλκού ανόδου και υλικά καθόδου, έτσι ώστε τα προϊόντα να μπορούν να αποσταλούν πίσω σε εγχώριους κατασκευαστές στοιχείων μπαταρίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών συμφωνήθηκε επίσης υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι οι μάρκες του Ομίλου Volkswagen σχεδιάζουν να λανσάρουν περισσότερα από 25 νέα μοντέλα ηλεκτρικών μπαταριών στις ΗΠΑ έως το 2030. Η VWGoA θέλει να ξεκινήσει τη δημιουργία ικανότητας ανακύκλωσης μπαταριών για τρέχοντα και μελλοντικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική τώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Οι εταιρείες στοχεύουν σε πιο βιώσιμη χρήση των εξαρτημάτων της μπαταρίας από τη στιγμή της συναρμολόγησης του οχήματος έως το τέλος της ζωής τους.

«Η Redwood Materials είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης που μας βοηθά να επιταχύνουμε την υιοθέτηση EV στην Αμερική», εξήγησε ο Scott Keogh, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group of America, Inc. Οικονομία EV, δίνοντας στους Αμερικανούς καταναλωτές έναν ακόμη λόγο να γίνουν ηλεκτροκίνητοι».

Στη Νεβάδα, η Redwood λέει ότι ήδη ανακυκλώνει περισσότερες από έξι GWh μπαταρίες ιόντων λιθίου κάθε χρόνο, αρκετές για να τροφοδοτήσουν 60.000 ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή είναι η «πλειονότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου που ανακυκλώνονται στη Βόρεια Αμερική σήμερα». Εν αναμονή της αυξανόμενης ζήτησης μπαταριών στο μέλλον, η εταιρεία έχει επιταχύνει τις δικές της διαδικασίες, είπε. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Redwood ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα ​​από την απλή ανακύκλωση και να παράγει νέα υλικά από τις πρώτες ύλες που ανακτά η ίδια – το κάνει ήδη για τα φύλλα χαλκού.

Η Redwood έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με ηγέτες στις βιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων και καθαρής ενέργειας για τη δημιουργία μιας εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών κλειστού βρόχου. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι συνεργαζόμαστε με τον Όμιλο Volkswagen της Αμερικής για την ανακύκλωση όλων των μπαταριών στο τέλος του κύκλου ζωής τους από ηλεκτρικά οχήματα Volkswagen και Audi», έγραψε η Redwood στη δική της δήλωση. Εκτός από τη Volkswagen, η Redwood συλλέγει επίσης μπαταρίες από τη Volvo και τη Ford. Πριν από λίγες εβδομάδες, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει την Toyota ως συνεργάτη. Όπως αναφέρθηκε, η Redwood σχεδιάζει δύο εργοστάσια ανακύκλωσης στην Ευρώπη. Πολλά δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν σε αυτό τα επόμενα χρόνια.

vw.com, redwoodmaterials.com, twitter.com