Η Redwood εγκαινιάζει συνεργασία ανακύκλωσης με τη Lyft

Η startup ανακύκλωσης Redwood Materials, που ιδρύθηκε από τον πρώην CTO της Tesla, JB Straubel, προχώρησε σε μια ακόμη συνεργασία. Ο μεσίτης και ο πάροχος κοινής χρήσης των ΗΠΑ Lyft θα συνεργαστεί με την Redwood Materials για την ανακύκλωση μπαταριών στο τέλος της ζωής τους από τους στόλους κοινής χρήσης ηλεκτρονικών ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ.

Η Redwood Materials δεν δημοσίευσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνεργασία τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου. Ωστόσο, μέσω Κελάδημαη συνεργασία επιβεβαιώθηκε όταν η εταιρεία μοιράστηκε ένα σχετικό άρθρο από Το χείλοςσχολιάζοντας: «Συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε
Οι μπαταρίες σκούτερ και ηλεκτρονικών ποδηλάτων της @lyft για να βοηθήσουν στη δημιουργία πιο βιώσιμης, κοινής μικροκινητικότητας».

Η Lyft είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής χρήσης ηλεκτρονικών ποδηλάτων στη Βόρεια Αμερική. Το άρθρο δεν αναφέρει πόσο μεγάλος είναι ο στόλος της Lyft αυτή τη στιγμή ή πόσες μπαταρίες εμπλέκονται στη συνήθη διαδικασία ανανέωσης του στόλου. Αλλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον νούμερο: η Redwood χρειάζεται περίπου 130 μπαταρίες ηλεκτρονικών ποδηλάτων για να αποκτήσει υλικά για μια νέα μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Jackson Switzer, ανώτερος διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Redwood, υπολογίζει για Το χείλος ότι μια μπαταρία ηλεκτρονικού ποδηλάτου φτάνει συνήθως στις 500 Wh ή 0,5 kWh. Έτσι, θα χρειαστούν 130 από αυτές τις μπαταρίες για να φτάσουμε σε μια μέση μπαταρία EV 65 kWh.

Η ομάδα επιχειρήσεων της Lyft θα αφαιρέσει τις εξαντλημένες μπαταρίες από τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και, ανάλογα με την κατάσταση του e-bike, είτε θα το τοποθετήσει με μια νέα μπαταρία είτε θα το ανακυκλώσει επίσης. Σύμφωνα με Το χείλοςη ωφέλιμη ζωή ενός από τα ηλεκτρονικά ποδήλατα είναι περίπου πέντε χρόνια, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι τα e-Trekkers χρησιμοποιούνται για μικρότερο χρονικό διάστημα – κατά συνέπεια, οι μπαταρίες είναι διαθέσιμες για ανακύκλωση νωρίτερα από ό,τι στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες της Lyft συλλέγονται και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις Redwood στο Ρίνο της Νεβάδα. Εκεί, η εταιρεία επεξεργάζεται επίσης το σκραπ παραγωγής από την Tesla και το Gigafactory 1 της Panasonic, το οποίο βρίσκεται στην ίδια βιομηχανική περιοχή.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Redwood επέκτεινε τη συνεργασία της με την Panasonic. Δεδομένου ότι η Redwood όχι μόνο επεξεργάζεται παλιές μπαταρίες στις πρώτες ύλες της, αλλά τις χρησιμοποιεί επίσης για να κατασκευάζει νέες πρόδρομες ουσίες κατάλληλες για μπαταρίες, ο Ιάπωνας προμηθευτής μπαταριών θέλει να αγοράσει περισσότερο ανακυκλωμένο φύλλο χαλκού για ανόδους, καθώς και υλικά ενεργά καθόδου από τη Redwood – και να τα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή νέων στοιχείων μπαταρίας στο προγραμματισμένο εργοστάσιο της Panasonic στο Κάνσας, για παράδειγμα.

Τους τελευταίους μήνες, η Redwood έχει συνάψει μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες, για παράδειγμα με τις Volkswagen, Toyota, Volvo, Ford και Envision AESC.

theverge.com