Η Proterra ανοίγει εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στη Νότια Καρολίνα

Στις ΗΠΑ, η Proterra ξεκίνησε γραμμές συναρμολόγησης στις ανακοινωθείσες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών της στο Greer της Νότιας Καρολίνας. Εκεί θα κατασκευαστούν αμέσως συστήματα μπαταριών για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, με τις παραδόσεις στους πελάτες να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αυτό το τρίμηνο.

Το εργοστάσιο, που ονομάζεται Powered 1, είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής μπαταριών μεγάλου όγκου της Proterra στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με προγραμματισμένη ετήσια παραγωγική ικανότητα αρκετών γιγαβατώρων. Το εργοστάσιο δεν θα παράγει μόνο συστήματα μπαταριών αλλά και συστήματα μετάδοσης κίνησης και άλλα βοηθητικά συστήματα για μεσαίου και βαρέως τύπου ηλεκτρικά οχήματα κοινής χρήσης.

Το εργοστάσιο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά μετά από καθυστέρηση μερικών εβδομάδων, η συναρμολόγηση μόλις ξεκίνησε τώρα τον Ιανουάριο. Οι παραδόσεις στους πελάτες εξακολουθούν να προγραμματίζονται για το 1ο τρίμηνο του 2023.

Αν και η Proterra συνήθως αναφέρεται στο εργοστάσιο ως «εγκατάσταση παραγωγής», δεν κατασκευάζει τις ίδιες τις κυψέλες της μπαταρίας αλλά μάλλον έτοιμα προς εγκατάσταση συστήματα μπαταριών και τα εξαρτήματά τους. Η Proterra αγοράζει τις κυψέλες που είναι εγκατεστημένες στα συστήματα εκεί από την LG Energy Solution. Ο κατασκευαστής έχει ήδη αρκετές γραμμές συναρμολόγησης στην Καλιφόρνια. Στο τελευταίο μέρος του περασμένου έτους, η Proterra και ο κατασκευαστής λεωφορείων της Καλιφόρνιας ElDorado National (Καλιφόρνια) ή ENC, θυγατρική του REV Group, ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία για μπαταρίες για τα ηλεκτρικά λεωφορεία μεταφοράς δεύτερης γενιάς της ENC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proterra, Gareth Joyce. «Σε πλήρη κλίμακα, πιστεύουμε ότι το Powered 1 θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες αφιερωμένη αποκλειστικά σε ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απίστευτες ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας για τη μεταφορά με μηδενικές εκπομπές».

Η Proterra είναι γνωστή τόσο για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της όσο και για τις μπαταρίες της για επαγγελματικά οχήματα, τα πήγαινε ήδη καλά – αλλά έλαβε μια επιπλέον ώθηση στα τέλη του 2021 όταν η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στον κόσμο BYD αποκλείστηκε από τις αμερικανικές επιδοτήσεις για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα σχολικά λεωφορεία προσφορών βάσει της νέας εθνικής νομοθεσίας.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Proterra έχει υπογράψει συμφωνίες προμήθειας μπαταριών με τον όμιλο The Shyft, ο οποίος θα εξοπλίσει τους ηλεκτρικούς μεταφορείς Blue Arc με μπαταρίες από την Proterra, καθώς και με τον Nikola σε πολυετές συμβόλαιο για μπαταρίες για τους Nikola Tre BEV και FCEV φορτηγά και η Vicinity Motor Electric για μπαταρίες για τα φορτηγά της, τα λεωφορεία μεταφοράς και τα φορτηγά κουτιά.

proterra.com