Η Porsche επιβεβαιώνει την καθυστέρηση κυκλοφορίας του Macan έως το 2024

Η Porsche ανέβαλε την κυκλοφορία του πλήρως ηλεκτρικού Macan στην αγορά μέχρι το 2024. Αυτό που προηγουμένως ήταν φήμη στη βιομηχανία επιβεβαιώθηκε τώρα από το ίδιο το αφεντικό της Porsche, Oliver Blume. Αλλά: Εκτός από το E-Macan, ένα νέο ηλεκτρικό πολυτελές SUV πρόκειται να βγει από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία στο μέλλον.

«Η κυκλοφορία στην αγορά είναι το 2024», είπε ο Blume σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο Automobilwoche. Μέχρι στιγμής, η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Macan στην αγορά είχε προγραμματιστεί για το 2023. Καμουφλαρισμένα δοκιμαστικά οχήματα του ηλεκτρικού Macan με μπαταρία κυκλοφορούν στους δρόμους από τον Μάιο του 2021 και η προ-σειρά παραγωγή στη Λειψία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη – παράλληλα με την τρέχουσα καύση μοντέλο κινητήρα.

Το υπόβαθρο της καθυστέρησης είναι προφανώς ότι η θυγατρική λογισμικού της Volkswagen, Cariad, φέρεται να είναι πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα στην ανάπτυξή της, ανατρέποντας έτσι τον σχεδιασμό μοντέλων των premium εμπορικών σημάτων του ομίλου. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ένα ανώνυμο στέλεχος της Porsche να είπε για τη Macan: «Το υλικό είναι εξαιρετικό. Αλλά το λογισμικό εξακολουθεί να λείπει.”

Ενώ η Porsche έχει πλέον αναγνωρίσει την καθυστέρηση με το ηλεκτρικό Macan, δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη από την Audi. Το αδελφό μοντέλο του PPE, το Q6 e-tron, έχει επίσης ανακοινωθεί προηγουμένως για το 2023, με την προ-σειρά παραγωγή να ξεκινά στο Ingolstadt στα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα ημερομηνία έναρξης παραγωγής των οχημάτων της σειράς θα πρέπει να είναι στα μέσα του επόμενου έτους. Η καθυστέρηση με το E-Macan έχει επίσης αντίκτυπο στην τρέχουσα σειρά κινητήρων εσωτερικής καύσης: Δεδομένου ότι η Porsche θα προσφέρει την επόμενη γενιά Macan μόνο σε πλήρως ηλεκτρική μορφή, ήταν ήδη σαφές ότι ο τρέχων κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνεχίσει να κατασκευάζεται σε μεταβατικό στάδιο. φάση. Σύμφωνα με το «Automobilwoche», αυτή η διπλή παραγωγή θα διαρκέσει 18 μήνες – και εάν το ηλεκτρικό Macan έρθει αργότερα, η παραγωγή του κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διαρκέσει επίσης λίγο περισσότερο.

Είναι επίσης σαφές πώς η Porsche σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις χωρητικότητες που απελευθερώθηκαν στη Λειψία όταν η τρέχουσα γενιά Macan καταργηθεί σταδιακά στα μέσα της δεκαετίας: Κατά τη διάρκεια μιας «Ημέρας Κεφαλαιαγοράς», ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ένα νέο ηλεκτρικό SUV, το οποίο πρόκειται να τοποθετείται πάνω από τα τρέχοντα μοντέλα SUV Macan και Cayenne. «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το ελκυστικό μας χαρτοφυλάκιο με ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές SUV που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία», ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

Τον Δεκέμβριο, υπήρξαν αναφορές για ένα άλλο μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος από τη Λειψία. Η σειρά μοντέλων, που προφανώς ονομάζεται K1 εσωτερικά, περιγράφηκε ως «ένα crossover στις διαστάσεις της Panamera». Το έτος 2026 αναφέρθηκε ως η συγκεκριμένη έναρξη παραγωγής του νέου μοντέλου – σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, με βάση το Premium Platform Electric (PPE).

Ενώ όλες οι πλήρως ηλεκτρικές Porsche – ξεκινώντας από την Taycan και επίσης την επερχόμενη Macan με βάση PPE – είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα 800 volt, το αυτοκίνητο που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί πρόκειται να είναι μια άλλη καινοτομία: Η «πολύ σπορ ερμηνεία ενός SUV» θα ενσωματώνουν τεχνολογία από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mission R 900 volt. Μεταξύ άλλων, αυτό θα μειώσει περαιτέρω τους χρόνους φόρτισης. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος πάνω από την Cayenne και τις απαιτήσεις αυτονομίας στην κατηγορία luxury class, η μπαταρία είναι πιθανό να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την καθαρή 83,7 kWh στο Taycan. Για να επιτευχθούν συγκρίσιμοι χρόνοι φόρτισης από δέκα έως 80 τοις εκατό, η χωρητικότητα φόρτισης της μεγαλύτερης μπαταρίας θα πρέπει να αυξηθεί.

Είναι επίσης σαφές ότι το νέο ηλεκτρικό SUV δεν θα είναι φθηνό. Σύμφωνα με τη δήλωση της Blume από το δελτίο τύπου, η Porsche θα συνεχίσει να επεκτείνει τη θέση της στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων και «στοχεύει κυρίως στις κατηγορίες υψηλότερων περιθωρίων κέρδους». Ο Blume είπε στο Automobilwoche ότι το Taycan είχε ήδη δείξει «ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Επιπλέον, το αφεντικό της μάρκας Porsche επιβεβαίωσε ότι το σπορ αυτοκίνητο 718 με μεσαίο κινητήρα θα προσφέρεται αποκλειστικά σε πλήρως ηλεκτρική μορφή από τα «μέσα της δεκαετίας». Η Porsche είχε επίσης ανακοινώσει αυτή τη σειρά μοντέλων τον Μάρτιο με τη φράση «μέσα της δεκαετίας». Επομένως, δεν υπάρχει ακόμη καθυστέρηση εδώ – ακόμα κι αν δεν αναφέρεται συγκεκριμένο έτος.

porsche.com, automobilwoche.de (στα γερμανικά)