Η Polestar συγκεντρώνει πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar έχει λάβει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο κεφάλαιο από τους δύο βασικούς μετόχους της. Αυτό εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση για το εγγύς μέλλον – συμπεριλαμβανομένης της έναρξης παραγωγής του Polestar 3.

Η Volvo Cars παρέχει δάνειο 800 εκατομμυρίων δολαρίων με διάρκεια 18 μηνών και δυνατότητα μετατροπής μετοχών. Άλλα 800 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από τον άλλο βασικό μέτοχο, την PSD Investment. Η PSD Investment ανήκει στον Eric Li, πρόεδρο της Volvo Cars και της μητρικής εταιρείας Geely.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Τόμας Ίνγκενλαθ, λέει ότι διαθέτει επαρκή κεφάλαια μέχρι το 2023 και παραμένει «επικεντρωμένη στο λέιζερ στην εκτέλεση των επιχειρήσεων». «Έχουμε περίπου 70.000 αυτοκίνητα στο δρόμο σήμερα και είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο μας να παραδώσουμε 50.000 αυτοκίνητα στους πελάτες το 2022», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Πραγματοποιούμε σημαντική πρόοδο στα φιλόδοξα σχέδιά μας να λανσάρουμε τρία ακόμη αυτοκίνητα μέχρι το 2026».

Η Polestar βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περίοδο υψηλών οικονομικών αναγκών. Ενώ η σειρά παραγωγής του Polestar 2 συνεχίζεται, η εταιρεία προετοιμάζεται για την αύξηση της παραγωγής του Polestar 3 σε δύο εργοστάσια ταυτόχρονα. Το ηλεκτρικό SUV, το οποίο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο, έχει προγραμματιστεί να βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Chengdu της Κίνας από τα μέσα του 2023, ακολουθούμενο από μια δεύτερη σειρά παραγωγής το 2024 στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville στην αμερικανική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Με τιμή βάσης 89.900 ευρώ, το Polestar 3 έχει επίσης πολύ υψηλότερη τιμή από το Polestar 2.

Ωστόσο, το μερίδιο της Volvo Cars στην Polestar παραμένει λίγο κάτω από το 50%. Στην τρέχουσα ανακοίνωση, η σουηδική εταιρεία δηλώνει ότι κατέχει το 48,3 τοις εκατό της Polestar. Πέρυσι, το ποσοστό έφτασε προσωρινά στο 49,5%.

«Η Polestar είναι η θυγατρική μας επωνυμία και ένας σημαντικός επιχειρηματικός εταίρος, καθώς διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική μας κατεύθυνση να γίνουμε πλήρως ηλεκτρικοί μέχρι το 2030 και να διαμορφώσουμε το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Johan Ekdahl, οικονομικός διευθυντής της Volvo Cars. «Η οικονομική υποστήριξη που παρέχουμε μαζί με τον άλλο κύριο ιδιοκτήτη της Polestar θα διασφαλίσει ότι η Polestar θα παραμείνει σταθερή στην περαιτέρω υλοποίηση των φιλοδοξιών της ως μάρκας αυτοκινήτων EV επιδόσεων».

polestar.com, volvocars.com