Η Polestar θα κυκλοφορήσει το O2 concept ως Polestar 6

Η σουηδο-κινεζική μάρκα ηλεκτρικών Polestar επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό μετατρέψιμο πρωτότυπο O2 θα κατασκευαστεί σε σειρά. Η κυκλοφορία του μοντέλου στην αγορά, που τότε ονομαζόταν Polestar 6, έχει προγραμματιστεί για το 2026.

Η Polestar παρουσίασε το ηλεκτρικό κάμπριο υψηλών επιδόσεων για πρώτη φορά τον Μάρτιο. Το πρωτότυπο έχει ενσωματώσει σχεδιαστικά στοιχεία και έννοιες βιωσιμότητας από το πρωτότυπο Precept, το οποίο κυκλοφορεί στη σειρά ως Polestar 5 το 2025, αν και το μοντέλο προσαρμόστηκε με τη μορφή ανοιχτού σπορ αυτοκινήτου.

«Με τη συντριπτική ανταπόκριση των καταναλωτών και του Τύπου, πήραμε την απόφαση να βάλουμε αυτό το εκπληκτικό roadster στην παραγωγή και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που το κάνω πραγματικότητα», λέει ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath. «Το Polestar 6 είναι ένας τέλειος συνδυασμός ισχυρής ηλεκτρικής απόδοσης και της συγκίνησης του καθαρού αέρα με την κορυφή προς τα κάτω».

Ενώ το επίκεντρο στην πρεμιέρα τον Μάρτιο ήταν το αμάξωμα και η σχεδιαστική φιλοσοφία, η Polestar κατονομάζει τώρα και τα πρώτα τεχνικά δεδομένα. Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, στοχεύουν σε ισχύ έως και 650 kW και ροπή 900 Nm. Με μια ηλεκτρική τετρακίνηση βασισμένη σε δύο κινητήρες, το σπριντ από στάση στα 100 km/h θα πρέπει να διαρκεί 3,2 δευτερόλεπτα.

Αυτό είναι ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης 800 volt που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την Polestar. Σύμφωνα με αναφορές, ο νέος ηλεκτροκινητήρας μπορεί να παράγει έως και 475 kW ανά μονάδα. Όπως και με το Polestar 5, το σώμα είναι κατασκευασμένο από συγκολλημένο αλουμίνιο και επομένως λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και ανθεκτικό στη στρέψη.

«Για τον εορτασμό της κυκλοφορίας, σχεδιάζεται να παραχθούν 500 αριθμημένες μονάδες μιας ειδικής έκδοσης «LA Concept», της «Polestar 6 LA Concept edition». Θα διαθέτουν αποκλειστικά το μοναδικό «Sky» μπλε εξωτερικό, το ανοιχτό δερμάτινο εσωτερικό και τις μοναδικές ζάντες 21 ιντσών του αρχικού concept Polestar O₂», γράφει η εταιρεία. Τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλες τις αγορές όπου εκπροσωπείται ήδη η Polestar μπορούν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων online για μια θέση παραγωγής.

Το μόνο είναι ότι η Polestar δεν δίνει καμία πληροφορία για την τιμή στην ανακοίνωση. Ωστόσο, στη σελίδα του προϊόντος – όπως και στην απόδοση – δίνεται μια προσωρινή τιμή. Και είναι αρκετά νούμερο: το Polestar 6 αναμένεται να κοστίσει 200.000 δολάρια, τουλάχιστον στο ειδικό μοντέλο που περιορίζεται στις 500 μονάδες.

polestar.com, polestar.com (σελίδα προϊόντος)