Η Polestar διπλασιάζει τα έσοδα, παραμένει στο κόκκινο

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar πέτυχε κύκλο εργασιών 420,8 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2022. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (205,7 εκατ. ευρώ), η Polestar υπερδιπλασίασε τα έσοδά της.

Κατά το τρέχον έτος, η Polestar κατάφερε επίσης να διπλασιάσει (σχεδόν) τον τζίρο της, από 723 εκατ. ευρώ το 2021 σε 1,43 δισ. ευρώ. (+98 τοις εκατό). Η αύξηση των εσόδων (τόσο το τρίτο τρίμηνο όσο και το τρέχον έτος) οφείλεται εξ ολοκλήρου στις υψηλότερες πωλήσεις του Polestar 2.

Η καθαρή ζημιά από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο μειώθηκε ελαφρά στα 289,3 εκατ. ευρώ (το ίδιο τρίμηνο πέρυσι: 292,2 εκατ. ευρώ). Το τρίτο τρίμηνο, οι λειτουργικές ζημίες μειώθηκαν επίσης (189 εκατ. ευρώ αντί 292 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021), αλλά το τρέχον έτος, η λειτουργική ζημία αυξήθηκε κατά 64%. Η Polestar το αποδίδει στις επενδύσεις στην ανάπτυξη και στο εφάπαξ κόστος σχεδόν 360 εκατομμυρίων ευρώ για την IPO το καλοκαίρι του περασμένου έτους.

Η Polestar παρέδωσε περίπου 9.215 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο. Τους πρώτους νέους μήνες του έτους κυκλοφορούσαν περίπου 30.400 οχήματα. Ο κατασκευαστής εμμένει στον στόχο της να παραδώσει 50.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους πελάτες για ολόκληρο το έτος. Με άλλα λόγια, η Polestar θα έπρεπε να παραδώσει περισσότερα από τα διπλάσια αυτοκίνητα (δηλαδή επί του παρόντος μόνο το Polestar 2) το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Αλλά η εταιρεία λέει ότι αυτό θα πρέπει να είναι δυνατό: «Χρειαζόμασταν να καλύψουμε την παραγωγή μετά από αναποδιές που σχετίζονται με τον Covid-19 στην Κίνα και το έχουμε κάνει», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath. «Η πλειονότητα των αυτοκινήτων Polestar 2 που πρόκειται να παραδοθούν το 4ο τρίμηνο είναι έτοιμα και κάνουν το δρόμο τους προς τους πελάτες μας σε 27 αγορές σε όλο τον κόσμο, με το τέταρτο τρίμηνο να είναι το ισχυρότερο σε ρεκόρ μέχρι τώρα».

Στην ενημέρωση των επενδυτών για τα οικονομικά της αποτελέσματα, η Polestar επανέλαβε την περαιτέρω στρατηγική της για το μοντέλο: το Polestar 3, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο ως «Luxury Aero SUV» στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει το Polestar 4, ένα «Premium Sport SUV») στην κατηγορία D, με τιμή από 60.000 έως 80.000 δολάρια. Ενώ το Polestar 3 λέγεται ότι είναι το ισοδύναμο μιας Porsche Cayenne, το Polestar 4 θα ήταν ανταγωνιστής του επερχόμενου ηλεκτρικού Macan της εταιρείας με έδρα το Zuffenhausen. Το 2024, το Polestar 5 πρόκειται να παρουσιαστεί ως «Luxury Sport GT 4-Door», ενώ το 2026 θα ακολουθήσει το Polestar 6 ως «Luxury 2+2 Roadster» – το μοντέλο μπορεί ήδη να προπαραγγελθεί τώρα.

polestar.com (τριμηνιαία έκθεση ως PDF), polestar.com (παραδόσεις)