Η Polestar αυξάνει τις παραδόσεις κατά 125%

Η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Polestar παρέδωσε περίπου 21.200 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2022, σχεδόν 125 τοις εκατό περισσότερα από τα 9.510 οχήματα που παραδόθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Polestar επανέλαβε τον μειωμένο στόχο της για παράδοση 50.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ολόκληρο το έτος.

Τον Μάιο, η Polestar είχε ήδη μειώσει τον στόχο της για το τρέχον έτος από 65.000 μονάδες σε 50.000 οχήματα. Ο λόγος που δόθηκε τότε ήταν το συνεχιζόμενο lockdown Covid στην Κίνα. Οι περιορισμοί που θα προκύψουν στην αλυσίδα εφοδιασμού θα οδηγούσαν στην αδυναμία κατασκευής περισσότερων αυτοκινήτων – αν και η ζήτηση είναι πιθανώς σε επίπεδο που θα είχε κάνει εφικτό τον στόχο των 65.000 οχημάτων.

Στην τελευταία ανακοίνωσή της, η Polestar αναφέρει ότι η παγκόσμια πρόσληψη παραγγελιών της έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 50.000 οχήματα από τις αρχές του 2022 – μια αύξηση άνω του 350 τοις εκατό από έτος σε έτος. Ωστόσο, λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι χρόνοι παράδοσης της Polestar αυξήθηκαν επίσης πρόσφατα – στο παρελθόν, η μάρκα επηρεαζόταν ελαφρά από την έλλειψη ημιαγωγών και ήταν έτοιμη να παραδώσει μέσα σε λίγους μήνες.

Τώρα πρόκειται να εισαχθεί μια δεύτερη αλλαγή στο εργοστάσιο οχημάτων στην Κίνα σύντομα, η οποία θα βοηθήσει να αναπληρώσει μέρος της παραγωγής που χάθηκε στην αρχή του έτους και να ανοίξει το δρόμο για μελλοντική ανάπτυξη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Polestar επεκτάθηκε σε έξι ακόμη χώρες και πλέον δραστηριοποιείται σε 25 αγορές. Επιπλέον, το δίκτυο λιανικής έχει επεκταθεί από 103 σε 125 τοποθεσίες. Η γκάμα μοντέλων θα επεκταθεί επίσης σύντομα: Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του Polestar 3 «πιθανώς» το ηλεκτρικό SUV θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από την ημέρα της πρεμιέρας του.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι ο αριθμός των ενθουσιωδών πελατών του Polestar 2 αυξάνεται τόσο γρήγορα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath. «Είμαι πολύ βέβαιος ότι η ισχυρή δυναμική που είδαμε φέτος στην αναγνωρισιμότητα της μάρκας και τα στοιχεία πωλήσεων θα επιταχυνθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια, καθώς αποκαλύπτονται περισσότερα πρωτοποριακά αυτοκίνητα».

polestar.com