Η Pininfarina ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού hyper GT ‘Battista’

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Automobili Pininfarina ξεκίνησε την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου GT, του Battista. Το Battista κατασκευάζεται τώρα στο χέρι σε μια αίθουσα 2.300 τετραγωνικών μέτρων στο Cambiano στην ιταλική περιοχή του Πιεμόντε. Θα κατασκευαστούν το πολύ 150 δείγματα και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

Το Battista, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2018, θα είναι «το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία και θα προσφέρει ένα επίπεδο απόδοσης που δεν μπορεί να επιτευχθεί σήμερα σε οποιοδήποτε νόμιμο σπορ αυτοκίνητο που διαθέτει τεχνολογία κινητήρα εσωτερικής καύσης», έγραψε ο κατασκευαστής. σε δήλωση. Χάρη στα 1.400 kW και τη ροπή 2.340 Nm, λέγεται ότι διαχειρίζεται το σπριντ από τα 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Η μπαταρία 120 kWh τροφοδοτεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε τροχό. Η αυτονομία έως και 476 χιλιομέτρων λέγεται ότι είναι δυνατή με μία μόνο φόρτιση.

Παρεμπιπτόντως, οι ηλεκτροκινητήρες για το Battista παρέχονται από τον Κροάτη ειδικό Rimac, ο οποίος με τη σειρά του ξεκίνησε την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου Nevera. Όπως αναφέρθηκε, η Automobili Pininfarina σχεδιάζει μια ολόκληρη σειρά άλλων ηλεκτρικών μοντέλων μετά το Battista, όπως ένα SUV και ένα sedan.

Το Battista είναι πλέον διαθέσιμο στο στυλ αμαξώματος «Pura» ή με το πακέτο σχεδίασης αμαξώματος «Furiosa». Εκτός από τις 150 μονάδες, πέντε αντίτυπα του Battista Anniversario θα παραχθούν επίσης και έχουν ήδη πουληθεί.

Το Automobili Pininfarina περιγράφει τις εγκαταστάσεις όπου παράγεται το όχημα ως ατελιέ που έχει επανασχεδιαστεί ειδικά για την κατασκευή του Battista. Χωρίζεται σε 14 τομείς παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας. Ο κατασκευαστής αναφέρει τη διάρκεια της συναρμολόγησης ως δέκα εβδομάδες. για το Battista Anniversario είναι 18 εβδομάδες. «Κάθε ξεχωριστός Battista συναρμολογείται από 10 τεχνίτες, απαιτώντας περισσότερες από 1.250 ώρες. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το φινίρισμα του αποκλειστικού Battista Anniversario επεκτείνουν αυτό έως και 1.340 ώρες», γράφει ο κατασκευαστής. Οι πελάτες υποστηρίζονται προσωπικά από μια ομάδα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας σχεδιασμού και κατασκευής. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σαλόνι εξατομίκευσης δίπλα στον χώρο συγκέντρωσης.

«Στόχος μας με τον Battista ήταν να προσφέρουμε ένα δελεαστικό νέο είδος οδηγικής εμπειρίας «Gran Turismo», αξιοποιώντας την άνευ προηγουμένου ισχύ που αναπτύχθηκε μέσω της ηλεκτροκίνησης και συμπληρώνοντας τέλεια την εξαιρετική δουλειά της ομάδας σχεδιασμού μας στα σχήματα και τις λεπτομέρειες που παρουσιάζονται σε όλο αυτό το hyper GT», λέει ο Paolo. Dellachà, Chief Product and Engineering Officer στην Automobili Pininfarina. «Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ποιότητα σε ό,τι κάνουμε. Από παγκόσμιας κλάσης τεχνικά εξαρτήματα έως αδιάκοπες δοκιμές κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανάπτυξης του Battista, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα απολαύσουν κάθε εμπειρία με αυτό το απίστευτο πρώτο αυτοκίνητο της ομάδας Automobili Pininfarina.»

prnewswire.com