Η Piëch Automotive ανακοινώνει αλλαγές διαχείρισης

Η ελβετική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων Piëch Automotive έχει αναδιαρθρώσει τη διαχείρισή της. Ο Manfred Fitzgerald και ο Tobias Moers θα ηγηθούν της εταιρείας ως Συν-Διευθύνοντες Σύμβουλοι στο μέλλον – και οι δύο διευθυντές έχουν πολυετή εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Fitzgerald αναλαμβάνει διπλό ρόλο στην Piëch Automotive: ως νέος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Συνδιευθύνων Σύμβουλος, είναι υπεύθυνος για τη λειτουργική διαχείριση της Piëch Automotive AG. Στα δώδεκα χρόνια του στη Lamborghini, γνώρισε την επιχείρηση με αποκλειστικά σπορ αυτοκίνητα και διαμόρφωσε την εικόνα του κατασκευαστή ως Director Brand and Design. Από το 2016 και μετά, ο Fitzgerald είχε δημιουργήσει την premium μάρκα Genesis στο Hyundai Motor Group.

Ο δεύτερος κορυφαίος διορισμός είναι ο πρώην επικεφαλής της Aston Martin και της AMG, Tobias Moers, ο οποίος θα υπηρετήσει ως Chief Technical Officer (CTO) και Co-CEO για την Piëch Automotive. Ο Moers είχε απογοητευτεί από την AMG από τον νέο ιδιοκτήτη της Aston Martin, Lawrence Stroll και είχε δώσει στον Βρετανό κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων μια νέα στρατηγική που περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Ο Moers είχε ενταχθεί στην τότε AMG GmbH το 1994 και παρέμεινε σημαντική προσωπικότητα στην Affalterbach ακόμη και μετά την εξαγορά από τη Mercedes: το 2002 ανέλαβε τη συνολική ανάπτυξη οχημάτων όλων των σειρών μοντέλων AMG. Το 2013, ο Moers διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH.

Προηγουμένως, ο πρώην επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen, Matthias Müller, ο επί μακρόν διευθυντής της Porsche και Διευθύνων Σύμβουλος της Burmester, Andreas Henke, και ο πρώην επικεφαλής της Tesla στην Ευρώπη, Jochen Rudat, είχαν εγκαταλείψει την ελβετική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Piëch Automotive εργάζεται για το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Piëch GT, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024 ως το πρώτο όχημα σε μια οικογένεια προϊόντων τριών παραλλαγών.

«Με τον Manfred Fitzgerald και τον Tobias Moers, δύο καθιερωμένες αρχές από τον εξελιγμένο και ταχέως εξελισσόμενο κόσμο των σπορ αυτοκινήτων και μάρκες πολυτελείας αυτοκινήτων εντάσσονται στην ομάδα Piëch», λέει ο συνιδρυτής Toni Piëch. “. Και οι δύο έχουν ένα αποδεδειγμένο και αξιοζήλευτο ιστορικό σε αυτό το τμήμα και διαθέτουν εκτεταμένες γνώσεις, μια έμπειρη αίσθηση του τρόπου επικοινωνίας με αποκλειστικούς πελάτες και μια ξεχωριστή κατανόηση των μάρκες πολυτελείας.»

piech.com (PDF)