Η Peugeot θα παρουσιάσει νέα γενιά υβριδικών μετάδοσης κίνησης το 2023

Όλα τα μοντέλα της Peugeot θα είναι διαθέσιμα με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης από το 2023. Η Peugeot θα είναι η πρώτη μάρκα Stellantis που θα παρουσιάσει τη νέα γενιά υβριδικών κινητήρων του Ομίλου. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης θα χρησιμοποιηθεί στα 3008 και 5008.

Για την υβριδική κίνηση, ένας βενζινοκινητήρας 100 kW συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτροκίνητο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο κινητήρας 48 volt βοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να παρέχει πρόσθετη ροπή και να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 15 τοις εκατό. Σε απροσδιόριστες «χαμηλές ταχύτητες», το υβριδικό λέγεται επίσης ότι μπορεί να οδηγήσει ηλεκτρικά έως και ένα χιλιόμετρο.

Η Peugeot ανακοινώνει ότι θα παρουσιάσει το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε άλλες σειρές μοντέλων αργότερα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μάρκες Stellantis. Το υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων, που ονομάζεται «eDCT», θα παράγεται στο εργοστάσιο Stellantis στο Metz, ως μέρος της κοινοπραξίας ηλεκτρικής κίνησης με την Punch Powertrain. Η παραγωγή εκεί πρόκειται να κλιμακωθεί σε 600.000 μονάδες έως το 2024 και αργότερα το eDCT θα κατασκευαστεί επίσης στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο.

Το e-offensive συμπληρώνεται από την ήδη ανακοινωθείσα ενημέρωση του e-208, το οποίο αποκτά ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία και ισχυρότερο ηλεκτρονικό κινητήρα. Τα e-308 και e-308 SW είναι δύο ακόμη μοντέλα BEV που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. το e-308 SW είναι ένα ηλεκτρικό station wagon. Επιπλέον, το πλήρως ηλεκτρικό e-408 θα ακολουθήσει όπως ανακοινώθηκε ως νέα ηλεκτροκίνητη σειρά μοντέλων.

Όπως η Opel με το Vivaro-e Hydrogen, η Peugeot θα ακολουθήσει με το e-Expert Hydrogen, μια παραλλαγή FCEV του μοντέλου van. Η Peugeot θα παρουσιάσει επίσης μια ηλεκτρική λύση στην κατηγορία των δίτροχων: Η Peugeot σχεδιάζει να αποκαλύψει το ηλεκτρικό σκούτερ e-Streetzone στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Λέγεται ότι προσφέρει αυτονομία έως και 112 χιλιομέτρων – περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι την πρεμιέρα.

stellantis.com