Η Panasonic & Redwood Materials επεκτείνουν τη συνεργασία ανακύκλωσης

Η Panasonic κατέληξε σε συμφωνία με την Redwood Materials για την προμήθεια υλικών καθόδου και φύλλου χαλκού για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα ανακυκλωμένα ενεργά υλικά καθόδου της Redwood θα χρησιμοποιηθούν σε κυψέλες μπαταριών στο προγραμματισμένο εργοστάσιο της Panasonic στο Κάνσας.

Η κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών στο De Soto κοντά στο Κάνσας Σίτι έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη σειρά παραγωγής να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου 2025. Τότε, όχι μόνο θα τεθεί σε λειτουργία μια ετήσια παραγωγική ικανότητα 30 GWh, αλλά προφανώς Το υλικό καθόδου από Redwood που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη θα χρησιμοποιηθεί επίσης απευθείας.

Η Panasonic θα χρησιμοποιεί το ανακυκλωμένο φύλλο χαλκού από το 2024 σε κυψέλες που παράγονται στο Gigafactory 1 στη Νεβάδα, το οποίο λειτουργεί από κοινού με την Tesla. Τόσο τα φυτά της Νεβάδα όσο και του Κάνσας θα παράγουν στρογγυλά κύτταρα σε μορφή 2170. Δεν είναι γνωστό εάν τα κύτταρα από τα δύο φυτά θα διαφέρουν ως προς τη χημεία των κυττάρων και ποιος θα είναι ο πελάτης ή οι πελάτες για τα στρογγυλά κύτταρα από το νέο εργοστάσιο του Κάνσας.

Η συνεργασία της Panasonic με τη Redwood ξεκίνησε το 2019 και από τότε η Redwood ανακυκλώνει απόβλητα από το εργοστάσιο της Νεβάδα. Νωρίτερα φέτος, ανακοινώθηκε ότι οι μπαταρίες Panasonic από τη Νεβάδα θα χρησιμοποιούν περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά από το Redwood στο μέλλον. Η Redwood είναι γνωστό ότι δεν θέλει πλέον να ανακυκλώνει αποκλειστικά απόβλητες μπαταρίες στις πρώτες ύλες της, αλλά να παράγει νέα υλικά μπαταριών από αυτές η ίδια – έως το 2025, η παραγωγή καθόδου αναμένεται να ισοδυναμεί με 100 GWh παραγωγής μπαταριών.

«Η ανακύκλωση και η τοπική προσαρμογή της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι απαραίτητα για την καλύτερη χρήση των περιορισμένων φυσικών πόρων», λέει ο Kazuo Tadanobu, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Panasonic Energy. «Μέσω αυτής της συνεργασίας με την Redwood, η Panasonic Energy θα μπορεί να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά στις υψηλής ποιότητας μπαταρίες αυτοκινήτων της και να συμβάλλει στην κυκλική οικονομία. Επιπλέον, η συνεργασία μας επιτρέπει να προμηθευόμαστε ενεργά υλικά καθόδου για εγκαταστάσεις της Βόρειας Αμερικής στη Βόρεια Αμερική, συμβάλλοντας δυναμικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας».

Η Redwood θα δυσκολευτεί να καλύψει τις ανάγκες της για ανακυκλώσιμα υλικά μπαταριών με τις σπάνιες ακόμα μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους και μόνο από την παραγωγή κυψελών. Ως εκ τούτου, η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί μόνο μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ανακύκλωση, αλλά και μπαταρίες από ηλεκτρονικές συσκευές. Οι αντιπρόσωποι της Audi στις ΗΠΑ βοηθούν τώρα στην παραλαβή των τελευταίων. Οι άνθρωποι θα μπορούν να αφήσουν τις παλιές ηλεκτρονικές συσκευές τους, όπως smartphone και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης εκεί

Τον Ιούλιο του 2022, ο Όμιλος Volkswagen Αμερικής και η Redwood είχαν ήδη συνάψει συνεργασία για τη δημιουργία αλυσίδας εφοδιασμού για την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

panasonic.com (PDF), redwoodmaterials.com (Panasonic), redwoodmaterials.com (Audi)