Η Panasonic προμηθεύει μπαταρίες για το Lucid

Η Lucid Motors υπέγραψε συμφωνία προμήθειας στοιχείων μπαταρίας με την Panasonic Energy. Οι μπαταρίες Panasonic θα τοποθετηθούν τόσο στο Lucid Air όσο και στο επερχόμενο SUV Gravity. Μέχρι τώρα τα κύτταρα προέρχονταν από την LG.

Η συνεργασία με την LG (τότε LG Chem, σήμερα η εταιρεία είναι γνωστή ως LG Energy Solution) ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 – και περιορίστηκε από την αρχή έως το 2023. Δεν είναι γνωστό εάν η Lucid Motors θα χρησιμοποιεί στοιχεία μπαταρίας από δύο προμηθευτές στο μέλλον ή αν η συμφωνία με την Panasonic αντικαθιστά τη συμφωνία με την LG – γιατί η Lucid δεν αναφέρει καθόλου την LG στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, έχει υπογραφεί πολυετής συμφωνία προμήθειας, χωρίς όμως να αναφέρεται η ακριβής διάρκεια της σύμβασης ούτε οι συμφωνημένες ποσότητες παράδοσης. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι κυψέλες Panasonic πρόκειται να εγκατασταθούν στο ηλεκτρικό σεντάν Air και το ηλεκτρικό SUV Gravity που ανακοινώθηκε για το 2024.

Οι κυψέλες της Panasonic πρόκειται να παραδοθούν στη Lucid με το εργοστάσιο παραγωγής της στην Αριζόνα από δύο εργοστάσια – από μια εγκατάσταση στην Ιαπωνία καθώς και από το ανακοινωθέν εργοστάσιο της Panasonic στις ΗΠΑ στο De Soto του Κάνσας. Στρογγυλές κυψέλες σε μορφή 2170 πρόκειται να παράγονται εκεί από τα τέλη Μαρτίου 2025 με αρχική ετήσια παραγωγική ικανότητα πιθανώς 30 GWh. Λεπτομέρειες για τη χημεία των κυττάρων, ωστόσο, δεν είναι γνωστές.

«Η Panasonic είναι ένας φανταστικός συνεργάτης με καινοτόμο τεχνολογία και βάθος εμπειρίας», δήλωσε ο Peter Rawlinson, Διευθύνων Σύμβουλος και CTO της Lucid. «Αυτή η συμφωνία θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες ιόντων λιθίου καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε την παραγωγή της πλήρους σειράς Lucid Air το 2023 και αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή του Gravity SUV μας το 2024».

«Με την αυξημένη ηλεκτροκίνηση της αγοράς αυτοκινήτων, οι συνεργασίες με κορυφαίους στην τεχνολογία κατασκευαστές EV όπως η Lucid είναι κρίσιμες για την αποστολή μας», δήλωσε ο Kazuo Tadanobu, Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Energy. «Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών ιόντων λιθίου και να επιταχύνουμε τον κόσμο προς ένα μέλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών».

lucidmotors.com, panasonic.com (PDF)