Η Panasonic εξετάζει ένα άλλο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Ο προμηθευτής της Tesla, Panasonic, προσπαθεί να κατασκευάσει ένα άλλο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ. Αφού η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ένα εργοστάσιο στο Κάνσας τον Ιούλιο, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Panasonic εξετάζει μια παρόμοια εγκατάσταση στην Οκλαχόμα.

ο Wallstreet Journal επικαλείται πηγές κοντά στο θέμα, λέγοντας ότι η συμφωνία παραμένει ανοιχτή. Το νέο εργοστάσιο της Panasonic θα συνοδεύεται από το εργοστάσιο μπαταριών EV περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβεβαίωσε η ιαπωνική εταιρεία για το Κάνσας. ο WSJ πηγές περιέγραψαν τα δύο εργοστάσια με παρόμοια χωρητικότητα χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Η Panasonic προμηθεύει την Tesla κυρίως στις ΗΠΑ στο κοινό τους Gigafactory στη Νεβάδα. Τον Απρίλιο, η Tesla άρχισε να παραδίδει οχήματα από το νέο της εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στο Ώστιν του Τέξας.

Ωστόσο, το Κάνσας και η Οκλαχόμα θα είναι επίσης αρκετά κοντά για να προμηθεύουν το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας. Επιπλέον, η Canoo Inc. παρουσίασε μια συμφωνία προμήθειας με την Panasonic πέρυσι και δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Οκλαχόμα. Η νεοσύστατη εταιρεία κατέληξε πρόσφατα σε σημαντική συμφωνία με τη Walmart.

Το Κάνσας και η Οκλαχόμα κυκλοφόρησαν πακέτα κινήτρων για να κερδίσουν την επένδυση της Panasonic. Ωστόσο, το γραφείο του Κυβερνήτη στην Οκλαχόμα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ωστόσο, όταν η Panasonic παρουσίασε τα σχέδιά της στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, η εταιρεία ανέφερε ήδη την Οκλαχόμα.

Ενώ εκκρεμεί η επιβεβαίωση, είναι πιθανό και τα δύο εργοστάσια να παράγουν τα νέα 4680 κύτταρα για την Tesla. Ο κατασκευαστής EV τα κατασκευάζει επί του παρόντος στις δικές του εγκαταστάσεις στο Fremont.

Η Panasonic ανακοίνωσε επίσημα μια μονάδα παραγωγής για 4680 κύτταρα στο εργοστάσιό της στην επαρχία Wakayama της Ιαπωνίας, την άνοιξη. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιότητες και την ακριβή χημεία των κυττάρων Panasonic 4680 παραμένουν ελάχιστες.

Ωστόσο, η Panasonic έχει θέσει την εμπορευματοποίηση της νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου, που διαφημίζεται από τον Elon Musk ως «το πιο προηγμένο στοιχείο στον κόσμο», ως προτεραιότητα για την επέκτασή της στις ΗΠΑ.

Ο ΚΟΤ της Panasonic Energy, Shoichiro Watanabe είπε επίσης ότι η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της κατά 20 τοις εκατό έως το 2030. Ένα νέο μείγμα πρόσθετων ηλεκτρολυτών θα επιτρέψει στα κύτταρα να λειτουργούν σε υψηλότερη τάση, οπότε η εταιρεία. Η Panasonic εργάζεται επίσης για την αντικατάσταση του γραφίτη με υλικά με βάση το πυρίτιο.

wsj.com