Η Opel θα κυκλοφορήσει το Grandland PHEV ως μοντέλο GSe

Λίγο μετά την ανακοίνωση των Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, η Opel αποκάλυψε το επόμενο μοντέλο της ηλεκτροκίνητης θυγατρικής της. Το Grandland GSe διαθέτει μια plug-in υβριδική κίνηση που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα).

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα μοντέλα Stellantis θα έχουν ήδη μαντέψει: είναι η γνωστή μονάδα PHEV των μοντέλων EMP2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Stellantis, αυτό δίνει στο Grandland GSe ισχύ συστήματος έως 221 kW και μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα. Στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, το όχημα μπορεί να οδηγήσει έως και 135 km/h, σε υβριδική λειτουργία έως και 235 km/h.

Αλλά: Η Opel προσφέρει ήδη το μοντέλο SUV, το οποίο θα αναθεωρηθεί το 2021, σε δύο εκδόσεις PHEV. Το Grandland Hybrid έχει την κίνηση PHEV 165 kW από τη Stellantis με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα. Το Grandland Hybrid4, με πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια έκδοση 221 kW που προσφέρεται τώρα και από το GSe. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, δεν υπάρχουν αλλαγές στο σύστημα κίνησης.

Το GSe διαφέρει από το Grandland Hybrid4 στο ειδικά βαθμονομημένο σύστημα διεύθυνσης και τα αποκλειστικά ελατήρια και αποσβεστήρες GSe. Οι αποσβεστήρες διαθέτουν τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), η οποία επιτρέπει στο όχημα να ορίζει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης για χειρισμό και άνεση ανάλογα με την κατάσταση.

Επιπλέον, όπως και στο Astra GSe, υπάρχουν και οπτικές αλλαγές παράλληλα με την ανάρτηση. Σε αυτά περιλαμβάνονται ειδικές ζάντες 19 ιντσών, η σχεδίαση των οποίων είναι εμπνευσμένη από το Manta GSe, καθώς και ένας πίσω διαχύτης, ο οποίος όμως εξυπηρετεί περισσότερο σχεδιαστικά παρά αεροδυναμικά. Προαιρετικά, το Grandland GSe συνοδεύεται επίσης από μαύρο καπό.

Ο Στελλάντης δεν αναφέρει ακόμη τιμές για το Opel Grandland GSe στην ανακοίνωση. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το Grandland Hybrid4 κοστίζει από 52.195 έως 56.010 ευρώ. Δεδομένου ότι η GSe δεν είναι απλώς μια άλλη σειρά εξοπλισμού, αλλά πρόκειται να κατασκευαστεί ως υπο-μάρκα στις πωλήσεις, δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα τιμολογηθεί το μοντέλο.

stellantis.com