Η Norma Group θα ανοίξει εργοστάσιο εξαρτημάτων EV στην Κίνα

Ο Όμιλος Norma ανέθεσε ένα πέμπτο εργοστάσιο στην Κίνα. Η τοποθεσία βρίσκεται στο Guangzhou της επαρχίας Guangdong στη νότια Κίνα, στρατηγικά κοντά στην Guangzhou Automobile Group (GAC) και σε άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο νέο εργοστάσιο, ο Όμιλος Norma σκοπεύει να κατασκευάσει και να συναρμολογήσει συστήματα θερμικής διαχείρισης για οχήματα BEV και PHEV, γράφει η εταιρεία. Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει έως και πέντε εκατομμύρια εξαρτήματα ετησίως για πελάτες OEM. Στο τρέχον στάδιο της επέκτασης, η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων στην τοποθεσία Datang Auto Technology Park είναι δύο εκατομμύρια μέρη ετησίως. Ο προμηθευτής σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας στο Guangzhou μέχρι το τέλος του έτους.

Οργανωτικά, η νέα τοποθεσία στο Guangzhou είναι υποκατάστημα του εργοστασίου του ομίλου Norma στο Qingdao στην Ανατολική Κίνα (επαρχία Shandong), το οποίο λειτουργεί από το 2008 και λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα. Ο Γερμανός προμηθευτής, με έδρα στο Maintal κοντά στη Φρανκφούρτη του Μάιν, λειτουργεί πέντε εργοστάσια παραγωγής στην Κίνα, δύο για μεταλλικούς σφιγκτήρες σωλήνων και σφιγκτήρες σωλήνων και τρία εργοστάσια για πλαστικά προϊόντα, όπως συνδέσμους, σωλήνες γραμμής και πλήρη συστήματα υγρών.

«Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων νέας ενέργειας στον κόσμο. Πάνω από το ένα τρίτο [of] όλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα με μπαταρία προέρχονται από εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα, είτε από εθνικούς OEM είτε από κοινοπραξίες», λέει ο Michael Schneider, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Norma. «Με το νέο εργοστάσιο στο Guangzhou, επεκτείνουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά μέσω μιας στοχευμένης επένδυσης σύμφωνα με τη στρατηγική μας για τοπική προσαρμογή. Προσφέροντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας όπου υπάρχει ζήτηση, μπορούμε να παρέχουμε αποτελεσματικά logistics, βελτιωμένο κόστος αποστολής και υπηρεσίες μηχανικής κοντά στον πελάτη».

Μιλώντας στα εγκαίνια του νέου ιστότοπου, ο Michael Eisner, China Country Leader υπεύθυνος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Norma στην Κίνα, δήλωσε: «Ήδη βλέπουμε και αναμένουμε περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για προηγμένη τεχνολογία σύνδεσης για ηλεκτρικά οχήματα. Με τις σημαντικά διευρυμένες παραγωγικές μας ικανότητες στην Κίνα, είμαστε σε καλή θέση για να εξυπηρετήσουμε τους Κινέζους πελάτες καθώς συνεχίζουν να οδηγούν τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του τομέα των μεταφορών».

Επί του παρόντος, το εργοστάσιο προμηθεύει συστήματα καλωδίωσης ως μέρος των παραγγελιών πελατών που έχουν ήδη κλείσει. Η παραγωγή σειρών για άλλους πελάτες στην περιοχή είναι στα σκαριά, είπε η εταιρεία. Η εταιρεία ανέφερε σε άλλη δήλωση ότι ο Όμιλος Norma έχει λάβει δύο μεγάλες παραγγελίες από ανώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα συνολικής αξίας περίπου 5,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία θα προμηθεύει συστήματα θερμικής διαχείρισης για ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα συμβόλαια, περίπου 350.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την κινεζική αγορά θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα του ομίλου Norma έως το 2029.

Το 2021, ο Όμιλος Norma πραγματοποίησε πωλήσεις 173 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, που αντιστοιχεί στο 16 τοις εκατό των πωλήσεων του Ομίλου.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email (εργοστάσιο στο Guangzhou), normagroup.com (παραγγελίες)