Η Nissan ξεκινά τη Formula E με νέο δίδυμο οδηγών

Η Nissan θα ξεκινήσει την επερχόμενη σεζόν της Formula E με ένα νέο δίδυμο οδηγών. Οι σημερινοί οδηγοί Maximilian Günther και Sebastien Buemi θα αντικατασταθούν από τους Norman Nato και Sacha Fenestraz.

Ο Norman Nato από τη Γαλλία ήταν ήδη κανονικός οδηγός στη Formula E (με μία νίκη αγώνα). Την περασμένη σεζόν, ήταν ενεργός ως αναπληρωματικός οδηγός της Jaguar και αντικατέστησε τον Sam Bird στο φινάλε της σεζόν στη Σεούλ όταν τραυματίστηκε. Ο νέος οδηγός συνεργάτης του ΝΑΤΟ, ο Γαλλοαργεντινός Sascha Fenestraz, είναι λίγο πολύ νέος. Η Fenestraz μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει μόνο τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Νότια Κορέα στο Penske-Dragon για τον Antonio Giovinazzi, ο οποίος επίσης υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στον πρώτο αγώνα της Σεούλ.

«Με τον Norman και τον Sacha, βρήκαμε δύο δυνατούς οδηγούς για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας», λέει το αφεντικό της ομάδας Tommaso Volpe. «Θα ήθελα επίσης με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Sebastien Buemi και τον Maximilian Günther. Για τη σκληρή δουλειά τους και για τη δέσμευσή τους την περασμένη σεζόν, η οποία ήταν προκλητική αλλά και σημαντική για εμάς. Ειδικά ο Seb έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ιστορία της ομάδας, καθώς ήταν στην e.dams για οκτώ χρόνια, τέσσερα από αυτά με τη Nissan. Στην εποχή «Gen3» της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς αγώνων, η Nissan θα αγωνίζεται εξ ολοκλήρου με το δικό της όνομα από το 2023 αφού αναλάβει την αγωνιστική ομάδα e.dams.

Η σεζόν 8 ήταν πολύ δύσκολη για τη Nissan. Ο πρώην πρωταθλητής Buemi και ο νικητής του αγώνα Günther (στην εποχή του BMW) μπορούσαν να κερδίσουν μόνο 36 πόντους, που έφεραν την ομάδα στην τρίτη τελευταία θέση. Συνολικά, η Nissan δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τους άλλους κατασκευαστές και μάλιστα χρειάστηκε να παραδεχτεί την ήττα από ομάδες όπως η Andretti και η Envision Virgin, οι οποίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις παλιές μονάδες κίνησης πελατών της BMW και της Audi, αν και οι κατασκευαστές έχουν ήδη αποσυρθεί.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν οι Buemi και Günther θα παραμείνουν στη Formula E την επόμενη σεζόν. Η Buemi, ωστόσο, συνδέεται στενά με τη δεύτερη θέση στο Envision Virgin μαζί με τον Nick Cassidy – η Envision Virgin μεταβαίνει σε κινητήρες Jaguar για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Gen3.

motorsport.com, motorsport-magazin.com(στα γερμανικά)